Hurtig nedtur i Nyborg

Stifterne af Neoplex, Allan Banke, og hans svigersøn, Niels Hermansen, investerede mange penge i at udvikle virksomhedens dyre maskiner, før det hele blev solgt i 2003.
Foto: Peter Leth-Larsen

Hurtig nedtur i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det tidligere Neoplex holdt hurtigt op med at være en god forretning

Nyborg vil formentlig aldrig blive husket med stor glæde af toppen i den globale Mondi-koncern.

Som omtalt på forsiden besluttede ledelsen i går at lukke koncernens fabrik i Nyborg.

Men allerede straks efter at koncernens østrigske gren investerede store penge i fabrikken i Storebæltsbyen, begyndte det at gå galt.

Det sidste år i familieeje endte med en omsætning på 307 millioner kroner og et flot overskud på 15 millioner kroner før skat.

Men så godt blev det aldrig igen - og det bliver det altså heller ikke i fremtiden.

Omsætningen faldt, og resultaterne svandt ind til små overskud. I 2006 var der tegn på fremgang, men den blev året efter afløst af en endnu kraftigere tilbagegang.

Ledelsesberetningerne i de forskellige regnskaber har angivet forskellige årsager til problemerne. Det har blandt andet været overkapacitet i branchen, stigende konkurrence fra lavtlønslande samt høje råvare- og energipriser, som ikke kunne lægges over på kunderne.

Endelig har fabrikken haft problemer med at fastholde de ansatte. Den beskriver i beretningerne, at den bruger mange penge på ofte at tage nye folk ind og lære dem op, fordi personaleudskiftningen er høj.

Hemmelig virksomhed

Det har aldrig været muligt at få andet at vide om virksomheden, end hvad indholdet i regnskabet viser. Den lokale direktør må ikke udtale sig - heller ikke til denne artikel - og henvendelser til hovedkontoret i Wien giver heller ingen svar.

Mondi, der tidligere hed Neoplex, var i de første mange år af sin levetid udelukkende producent af plastic-bæreposer - en produktion der stadig findes i virksomheden.

Senere bredte fabrikken sig til mindre poser - som regel folie-emballage til fødevarer. F.eks. var brødfabrikken Schulstad i en periode en meget stor kunde.

Den satsede stærkt på udvikling, så der bl.a. kunne laves tryk i høj kvalitet på emballagen. Det sidste offentliggjorte skridt var særlig emballage, som f.eks. gjorde det muligt at få en færdiglavet pizza til at blive sprød i en mikrobølgeovn.

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra tillidsrepræsentanten på virksomheden.

Hurtig nedtur i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce