Hun skal skaffe flere hænder

Region Syddanmark får nyt internationalt rekrutteringscenter i Odense. Den nye chef bliver Anne Kirk.
Foto: ROBERT WENGLER

Hun skal skaffe flere hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne Kirk skal med sin internationale erfaring fra blandt andet ØK og sine 10 år i beskæftigelsess ystemet stå i spidsen for et nyt center for international rekruttering i Odense

Da Anne Kirk så opslaget om en lederstilling i et af tre nye centre for international rekruttering, var hun ikke i tvivl. Det job skulle hun have.

- Jeg synes, det er en spændende udvikling i et relativt lille land som Danmark, og det er et job, der tegner til at blive meget spændende, siger den 46-årige karrierekvinde. Med sin unikke baggrund i det private og offentlige er hun næsten som skabt til jobbet, mener Birger Stein Christensen, der bliver hendes nærmeste chef.

- Anne er kendt for at levere varen, og så er hun super kvalificeret, siger Birger Stein Christensen, der er beskæftigelseschef for Driftsregion Syddanmark.

Anne Kirk har været chef i statens beskæftigelsessystem i 10 år, senest for jobcentret i Aabenraa, men det er hendes internationale erfaring, der gør hende speciel.

Hun er uddannet i ØK og har blandt andet arbejdet for virksomheden i Kina og Hongkong. Desuden har hun arbejdet for Greenland Contractors i USA og Grønland.

Hun taler både tysk, engelsk - og kan sågar klare sig mundtligt på mandarin.

- Jeg satser selvfølgelig på at kunne bruge min erfaring fra udlandet til at fastholde udlændinge her. Jeg kan stadig huske, hvordan det var at stå i et fremmed land uden at kende nogen, siger hun.
Anne Kirk bliver leder af det nye internationale rekrutteringscenter i Odense fra september. Her er hun sammen med sin chef, Birger Christensen, der er beskæftigelseschef i Driftsregion Syddanmark.
Anne Kirk bliver leder af det nye internationale rekrutteringscenter i Odense fra september. Her er hun sammen med sin chef, Birger Christensen, der er beskæftigelseschef i Driftsregion Syddanmark.
Foto: ROBERT WENGLER

Stor ledelsesopgave

Hendes første opgave bliver at opbygge organisationen, så den er bedst muligt gearet til at hjælpe de virksomheder, som mangler arbejdskraft.

Og ikke mindst få gjort opmærksom på, at centret findes.

- Det bliver en stor ledelsesopgave at få etableret noget helt nyt. Vi har allesammen en relevant erfaring, men vi kender ikke hinanden, så vi skal finde ud af, hvem der er bedst til hvad, siger Anne Kirk, som bliver chef for 10 medarbejdere.

De er endnu ikke ansat, men der er tilsammen kommet mere end 400 ansøgninger til centret i Odense og de to andre nye centre, som åbner i København og Århus.

Når man spørger Anne Kirk, hvordan hun er som leder, svarer hun:

- Jeg er engageret, dynamisk og målrettet. Jeg går op i, at vi skal have defineret et fælles mål, som vi arbejder efter i fællesskab., siger hun.

Den nye chef regner med at bruge halvdelen af sin arbejdstid på kontoret og den anden halvdel ude i felten, hvor hun skal netværke og trække på de kompetencer, der er i beskæftigelsessystemet.

Her kommer hendes erfaring og kontakter fra tiden som jobcenterchef i Aabenraa hende tilgode.

Det er endnu ikke besluttet, hvor mange penge, der bliver til markedsføring af centret, og derfor vil hun ikke sige, hvilke planer hun konkret har for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft til regionen.

Men der er ingen tvivl om, at centret i Odense får en stærk og resultatorienteret kvinde ved rattet.

Pendler til Odense

Det er ikke første gang, hun skal pendle fra hjemmet i Hørup Hav i Sønderjylland, men det er første gang, mens hun har børn.

- Jeg har tidligere pendlet, men nu har vi jo to børn på seks og ni år, så det giver nogle nye udfordringer. Heldigvis bor mine forældre i nærheden, så de kan hjælpe, siger hun om de op til fire timers daglige transport til og fra Odense.

Det hjælper også, at hendes mand, som er værkfører på Sauer-Danfoss, møder tidligt om morgenen og derfor også har tidligt fri omkring kl. 15.00, så hun frygter ikke, hvordan hverdagen kommer til at fungerer, når hun starter i sit nye job.

Det er heller ikke noget nyt for børnene, at deres mor arbejder meget.

- Jeg har altid arbejdet meget, siger Anne Kirk, der af samme årsag ikke har tid til at have andre fritidsinteresser end at holde hus og have.

- Jeg går lidt stavgang, for at få mig rørt, siger hun.

Hun skal skaffe flere hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce