Hovedstadens restauranter sjofler regler


Hovedstadens restauranter sjofler regler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skat konstaterer endnu en gang, at mange københavnske restauranter ikke følger ansættelsesreglerne.

Hvis du går ud og spiser i København, er der stor sandsynlighed for, at restauranten har illegal arbejdskraft ansat og ikke har styr på opbevaringen af fødevarer.

Det viser en fælles kontrolaktion fra Fødevaremyndighederne, Pensionsstyrelsen, Frederiksberg Kommune, Politiet og Skat blandt 19 virksomheder.

Der blev interviewet 63 ansatte, og 39 mistænkes nu for sort arbejde, da de oplyste enten at have første arbejdsdag, fik udbetalt sociale ydelser eller var familie eller ven med ejeren.

- Det er overraskende og noget nedslående, at vi kan blive ved at møde disse situationer, siger afdelingsleder Lisbet Hedelund.

Hun påpeger, at myndighederne i flere tilfælde har været i de samme virksomheder tidligere, og påtalt forholdene.

Ved kontrolaktionen konstaterede Fødevaremyndighederne også overtrædelser af reglerne om fødevareopbevaring, og der blev uddelt bøder.

- Der er noget, der tyder på, at en gruppe virksomheder ikke er indstillet på at bidrage til fælleskassen, også selvom konsekvensen bliver endnu højere bøder, siger Lisbet Hedelund.

Skat fortæller også, at to ansatte fik meget travlt med at bære affaldsposer ud af køkkenet, og politiet måtte derfor følge dem tæt. Den ene forsvandt ind i en gård, hvor han låste efter sig.

Den anden, som blev indhentet, forsvandt bagefter ud af et kældervindue, som man ifølge Skat nærmest skulle være slangemenneske for at kunne komme ud af.

Hovedstadens restauranter sjofler regler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce