De danske hoteller havde et rekordår med 15 millioner overnattende gæster sidste år

Telefonerne stod ikke stille hos de danske hoteller sidste år, hvor branchen samlet set gik markant frem og satte rekord.

En stor del af fremgangen skal findes på værelserne i Region Hovedstaden, hvor hotellerne er gået ni procent frem, når det handler om overnatninger.

Det er tæt på dobbelt så stor en fremgang, som man har haft i Region Syddanmark, men ifølge Tom Pelle, som er hotel- og restaurantsbranchens repræsentant i Fynsk Erhverv, så flyder succesen fra København over til Fyn.

- Når de har en belægningsprocent på 80 procent i København, så betyder det, at kunderne må søge andre steder her, og det er bl.a. her på Fyn, siger Tom Pelle, som driver Hotel Svendborg og Hotel Fredericia.

Det halve af hovedstaden

I Region Syddanmark var der i fjor en fremgang på 4,9 procent i antallet af overnattende gæster. Det halve af væksten i hovedstaden, i Midtjylland og Region Sjælland.

Hos Hotel Nyborg Strand, hvor otte ud af 10 gæster er konferencegæster, er man også gået frem, lyder det fra Claus Hansen, marketings­direktør.

- Vi har haft et fornuftigt 2015. Fremgangen på landsplan er præget af en fremgang på turismesiden i landets to største byer, så de tal skal også tages med et gran salt, siger Claus Hansen.

Overordnet set er tendensen dog klar, viser tallene fra Danmarks Statistik fra 2015. En million flere overnattende gæster lagde sig i sengene på de danske hoteller i forhold til året før. Det er rekord, og er faktisk udtryk for så stor en fremgang, at det er 37,5 procent bedre end det sidste år, før finanskrisen satte ind i 2008.

På Fyn er der også god grund til at klappe i hænderne, selv om man ikke kan prale af så gode væksttal som i nogle af de øvrige regioner.

Tre årsager

- Vi har tre parametre, hvor det rykker. Da krisen kom, begyndte forretningsmanden at spare sin overnatning væk, men nu bliver han, spiser en forretningsmiddag og overnatter. Virksomhederne har det bedre igen, så den del stiger også, og så er der endelig short-breaks med kæresten eller vennepar, den form for overnattende gæster er også stigende i hele Europa, siger Tom Pelle.

Han påpeger dog også, at der er plads til forbedring på Fyn og i regionen som helhed.

- Men kunne også vende den om og sige, at vores region har den mindste stigning. Det er heller ikke så ringe endda, men på mit hotel i Fredericia udvider vi netop nu for 40 millioner kroner. Vi kan mærke, at det buldrer frem i Trekantsområdet, siger han.

Mødeøen Fyn

På Nyborg Strand frem­hæver Claus Hansen det fynske samarbejde, hvis de fynske væksttal skal nå op i nærheden af de bedste i landet.

I dag har Fyn blot 11,5 procent af markedet for møder i Danmark og med beliggenheden centralt i landet er potentialet langt større, understreger han.

- Vi skal konsolidere samarbejdet i Mødeøen Fyn, hvor 29 parter har slået os sammen om at profilere Fyn som det naturlige mødested, siger Claus Hansen.

  • Byline_

    Af:

Mere om emnet

Se alle
Sænk momsen og fjern broafgiften

Sænk momsen og fjern broafgiften