Holger K. erkender: Boligejere må vente længe på penge

Penge danske kroner
Foto: Michael Bager

Holger K. erkender: Boligejere må vente længe på penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi skal starte på en frisk med et nyt vurderingssystem, og det skal gøres ordentligt, siger skatteministeren.

Boligejere, der betaler for meget i ejendomsværdiskatter på grund af de fejlagtige ejendomsvurderinger, må vente længe, før de kan klage og få vished om, hvorvidt de skal have penge tilbage.

Det erkender skatteminister Holger K. Nielsen (SF), fordi man først kan klage i 2016.

- Jo, det kan man godt sige. Men vi kan ikke gøre det, før vi har et nyt vurderingssystem.

- Det har været så misrøgtet af de borgerlige partier det her system, at vi er nødt til at starte på en frisk. Og når man skal gøre det, skal man også gøre det ordentligt, siger han.

Regeringen nedsætter et ekspertudvalg, der skal udvikle et nyt system for de offentlige ejendomsvurderinger, som skal ligge klar i 2014 til implementering i 2015.

Indtil det nye system er klar i 2015, skal boligejerne i mellemtiden betale skat ud fra 2011-vurderingen vel vidende, at der er en væsentlig sandsynlighed for, at den er forkert.

- Det betyder så, at man først vil kunne klage i 2016. Det, kan man måske sige, er utilfredsstillende. Men jeg vil bare sige til de mennesker, der mener det, at vi kan ikke gøre det hurtigere, hvis det skal gøres ordentligt.

- Og jeg er opsat på, at det her skal gøres ordentligt. Jeg vil ikke længere se på, at vi har et vurderingssystem, der har været forvaltet så lemfældigt, som tilfældet er, siger Holger K. Nielsen.

Lektor i skatteret ved Aalborg Universitet Thomas Rønfeldt er stærkt kritisk over for regeringens overgangsløsning, som han mener, gør boligejere, der betaler for meget i ejendomsværdiskat, til økonomiske gidsler uden retssikkerhed.

- Jeg synes, det er et usædvanligt dårligt setup, siger han til Ritzau.

- Skat laver en tvungen kassekredit hos befolkningen ved at sige: "I har et krav imod os, men I får ikke pengene før om tre år". Det er så retssikkerhedsmæssigt bekymrende, at Skat køber sig tid på borgernes bekostning, tilføjer Thomas Rønfeldt.

Skatteministeren forklarer, at fordi der er tale om et meget komplekst system, er det en svær øvelse, som man nu skal i gang med for at få rådet bod på de fejlagtige ejendomsvurderinger.

Holger K. erkender: Boligejerne må vente længe på penge
Holger K. erkender: Boligejerne må vente længe på penge
Foto: POLFOTO/Jens Dresling
Fakta
- Skat laver en tvungen kassekredit hos befolkningen ved at sige: "I har et krav imod os, men I får ikke pengene før om tre år".

Holger K. erkender: Boligejere må vente længe på penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce