Højtuddannede vil betale mindre i pension


Højtuddannede vil betale mindre i pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jurister og økonomer vil have deres pensionsindbetaling sat ned, hvis S og SF indfører et nyt pensionsloft.

Op imod 25.000 økonomer, jurister og andre højtuddannede ansatte i staten, regionerne og kommunerne vil kræve at få genforhandlet deres pensionsindbetaling for at indbetale mindre, hvis S og SF kommer til magten.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Når fagforeningen dermed går stik imod årtiers stigning i den procentvise indbetaling til pension, skyldes det rød bloks forslag om også at lade skatteloftet for indbetalinger på pensioner omfatte livrenter.

Det vil ifølge Dansk Jurist- og Økonomforbund, DJØF, betyde, at mange offentligt ansatte i forbundet vil ramme det bebudede pensionsloft og dermed ikke vil kunne få skattefradrag for indbetalinger på over 100.000 kroner.

Ifølge formanden for de overenskomstansatte i DJØF, Lars Qvistgaard, vil det i realiteten betyde en forhøjelse af skatten for medlemmerne.

Offentligt ansatte medlemmer får typisk indbetalt et pensionsbidrag på 17-19 procent af deres løn. Derfor rammes alle med lønninger over 550.000 kroner årligt af det skatteloft på 100.000 kroner, som S og SF vil indføre, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Lars Qvistgaard har DJØF i en nylig indgået overenskomst med staten betinget sig muligheden for en genforhandling af pensionerne, hvis reglerne ændres:

- Vi har haft en anelse om, at ændringerne kunne komme, siger Lars Qvistgaard, der mener, at S og SF med forslaget underminerer arbejdsmarkedspensionerne og tvinger lønmodtagerne over i mere risikable investeringer.

Socialdemokraternes skatteordfører Nick Hækkerup siger til Jyllands-Posten, at en ny S-SF-regering som statslig arbejdsgiver først vil udtale sig om DJØF-kravet efter et valg.

Højtuddannede vil betale mindre i pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce