Høj ledighed på Fyn

De mange byggerier i blandt andet Odense har været med til at sænke ledigheden. Arkivfoto: Kim Rune
Foto: Kim Rune

Høj ledighed på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledigheden på Fyn falder - men ikke lige så hurtigt som i det meste af landet. Middelfart og Ærø er i front, mens det står helt stille på Nordfyn

Ledigheden fortsætter sin langsomme bevægelse nedad i det meste af Danmark.

Men på Fyn er faldet langsommere end gennemsnittet. Særligt Nordfyns Kommune skiller sig ud, for her er der præcis lige så mange arbejdsløse som for et år siden.

Det viser de nyeste tal over ledigheden i november, som Danmarks Statistik offentliggjorde torsdag.

Meget lavt i Middelfart

Bruttoledigheden i hele landet er faldet 0,4 procentpoint i de seneste 12 måneder. På Fyn har faldet været 0,3 procentpoint.

Middelfart ligger som sædvanlig bedst. Her er ledighedsprocenten faldet med 0,5 og ligger nu på 2,7 - langt under resten af de fynske kommuner.

I Nordfyns Kommune har der slet ikke været nogen udvikling i tallet i det seneste år.

Det betyder, at kommunens ledighed på 4,9 procent nu er Fyns næsthøjeste.

Odense har flest ledige

Værst ser det ud for Odense, hvor seks procent er ledige. Det er dog en fremgang på 0,3 procentpoint i forhold til tallet for november 2014.

Disse tal for de enkelte kommuner er de faktiske ledighedsprocenter, de er altså ikke sæsonkorrigeret. Derfor kan man bedst sammenligne dem med tallene for samme måned i de tidligere år.

119.000 uden arbejde

Når det gælder den sæsonkorrigerede arbejdsløshed, svandt den ifølge Danmarks Statistik med 1100 fuldtidspersoner fra oktober til november. Dermed er bruttoledigheden nede på 119.000, svarende til 4,5 procent.

Det understreger ifølge Danske Banks cheføkonom, Las Olsen, at finanskrisen er et overstået kapital i dansk økonomi.

- Dagens tal understreger, at Danmark ikke længere er i krise.

BNP-væksten er godt nok ikke imponerende, set i forhold til tidligere opsving, men når der ikke er specielt mange tvangsauktioner og arbejdsløse, kan man ikke længere tale om, at der er krise i økonomien.

- Tværtimod viser den stigende beskæftigelse, vi har haft de sidste snart tre år, at vi befinder os i et opsving, og det kommer også til at være billedet for de kommende år, skriver han i en kommentar.

Høj ledighed på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce