Hjælp til at hjælpe andre: Odense-firma vil have folk til at donere penge gennem motion


Hjælp til at hjælpe andre: Odense-firma vil have folk til at donere penge gennem motion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motionsappen Karmarunner gør det muligt at støtte en god sag ved at hoppe i løbe- eller cykelskoene.

Silas Barthelemy er sammen med partner Mads Fugl drivkræfterne bag iPhone-motionsappen Karmarunner, der vil gøre livet nemmere for de, som gerne vil støtte en god sag uden at skulle bruge alverdens tid - eller penge - på det.

De to herrer har udviklet appen, hvor brugeren motionerer penge ind til en sag, de selv vælger ud af de godgørende sager, som er en del af Karmarunner. Eksempelvis kan brugeren vælge at donere penge til Hjerteforeningen - helt uden selv at skulle punge ud. Det eneste, brugeren skal, er at motionere. Pengene doneres nemlig af firmaer, der er med i samarbejdet, og når en bruger har dyrket motion, doneres pengene altså fra firmaet til den sag, som brugeren har valgt.

- Der er en stor villighed til at hjælpe, men mange har svært ved at finde ud af, hvordan de skal gøre det på daglig basis. Med Karmarunner kan man gøre det ved at motionere, og der ryger ikke penge fra brugerens lomme, siger Silas Barthelemy, der er uddannet E-koncept-udvikler fra Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense.

Sådan virker det
1. Download Karmarunner-appen i App Store.2. Log ind med Facebook.

3. Vælg en sag, du vil støtte.

4. Motionér med din iPhone i lommen.

5. Vælg om du vil dele din aktivitet på Facebook.

6. Karmarunner finder et firma, der støtter den sag, du har valgt.

7. Firmaet donerer penge til sagen.

Mange bække små

Størrelsen på donationen, som brugeren motionerer ind, fastsættes af, om brugeren vælger at dele træningen på Facebook eller ej. Hvis brugeren deler sin træning, donerer firmaet mellem fem og ti kroner - hvis ikke, er det mellem to og fem kroner.

- En lille donation hver dag bliver til meget på et år. Hvis en bruger hver dag cykler på arbejde og bruger appen, er der i sidste ende samlet mange penge ind på noget, som brugeren alligevel ville have gjort, fortæller Silas Barthelemy.

- Vi håber også, det kan være med til at fastholde motivationen hos brugerne, at når de dyrker motion, er det ikke kun dem selv, der får noget ud af det.

Karmarunner kræver, at motionsturen har en vis længde, afhængigt af om brugeren går, løber eller cykler. Til gengæld er det ganske overkommelige distancer på henholdsvis 1,5 km, 2,5 km og 5 km.

- Vi har sat det på et niveau, hvor alle kan være med. Det handler mest om at komme af sted og gøre noget godt for andre, mener Silas Barthelemy.

Firmaerne får god omtale

Karmarunner tjener således sine egne penge på, at firmaerne køber sig adgang til at donere. Det er nemlig attraktivt at vise omverdenen, at et firma er socialt ansvarlig, og det bliver synligt, når brugerne deler deres motionsture med Facebook-netværket. Da bliver det slået op, at en given virksomhed har doneret penge, fordi brugeren har motioneret.

- Det er vigtigt, hvordan en virksomhed portrætterer sig, og Karmarunner giver virksomhederne mulighed for at vise social ansvarlighed, så der er også noget i det for dem, siger Silas Barthelemy.

Karmarunner afholder forskellige events, hvor de samler brugere rundt om i Danmark til fælles motionsture. Det gør de blandt andet hver tirsdag i Munke Mose i Odense, hvor brugerne samler ind til foreninger som Bedre Psykiatri, SIND og Head, der alle arbejder med psykisk sårbarhed.

Hjælp til at hjælpe andre: Odense-firma vil have folk til at donere penge gennem motion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce