Nationalbanken sænker renten med 0,35 procentpoint til historisk lave 1,65 procent. Dermed er forskellen til eurorenten nu kun på 0,65 procentpoint.
Der vil komme flere rentesænkninger fra Nationalbanken. Der vurderer cheføkonom i Handelsbanken Jes Asmussen efter, at banken i dag kun mindskede forskellen til eurorenten med 0,1 procentpoint.

- Nationalbanken går forsigtigt til værks i dens indsnævring af renteforskellen til eurorenten. Forudsætningerne for en yderligere indsnævring af forskellen er til stede. Da den Europæiske Centralbank nu formentlig ikke kommer med flere sænkninger af eurorenten, venter vi da også, at Nationalbanken selvstændigt vil sætte den danske rente yderligere ned i de kommende måneder, siger Jes Asmussen. Forskellen til eurorenten skal ned på mellem 0,40-0,50 procentpoint.

Nationalbanken sænkede i dag den danske rente med 0,35 procentpoint til historisk lave 1,65 procent. Dermed er forskellen til eurorenten nu på 0,65 procentpoint. Rentesænkningen får virkning fra på mandag den 11. maj, oplyser Nationalbanken.

Rentesænkningen kom som ventet i kølvandet på en europæiske rentesænkning tidligere i dag. Nationalbanken benyttede dog anledningen til at mindske forskellen til eurorenten med 0,1 procentpoint.

Aldrig tidligere i Nationalbankens historie har renten været så lav. Rækken af rentesænkninger fra Nationalbanken i lyset af den økonomiske recession har indtil videre ikke slået fuldt ud igennem over for forbrugerne og virksomhederne.

Mere om emnet

Se alle

ECB sænker rente til 1,0 procent

Danmark har den højeste rente