Se i videoen herunder, hvordan Messe C i Fredericia bliver omdannet til at være rammen om DM i skills.

20 fynske erhvervsskoleelever kæmper i disse dage mod medstuderende fra andre af landets erhvervsskoler om at blive landets bedste i adskillige discipliner.

Flere kameraer filmede onsdag forberedelserne frem mod konkurrencerne, der begynder i dag.

-Vi har filmet med to kameraer, og dem har vi så flyttet til forskellige positioner løbende, siger Jesper Nørklit fra firmaet NMC visual, der har produceret den timelapse, man kan se herunder.

Eventen består foruden konkurrencerne af en lang række kommercielle stande.

Formålet med DM i skills er at øge opmærksomheden omkring erhvervsuddannelserne blandt uddannelsessøgende og deres forældre.

Konkurrence- og demonstrationsfag

Der dystes i følgende 36 fag: Konkurrencefag: Anlægs­gartner, anlægsstruktør, automatiktekniker, bager, ­blomsterdekoratør, brolægger, bygningsmaler, bygnings­snedker, bygningsstruktør, ­cater, detailhandel, detailslagter, elektriker, ernæringsassistent, flisemurer, frisør, glarmester, gulvlægger, industritekniker, klejnsmed, kok, konditor, kosmetiker, maskinsnedker, murer, møbelpolstrer, møbelsnedker, personvognsmekaniker, ­smørrebrødsjomfru, social- og sundhedsassistent, tagdækker, teknisk isolatør, tjener, tækkemand, tømrer, VVS- og energispecialist.

Derudover er der en række ­demonstrationsfag: Autolakerer, chauffør, gartner, grafisk tekniker, handelsuddannelsen, industrislagter, karosseritekniker, lager, landmand, mediegrafiker, procesoperatør, pædagogisk assistent, receptionist, redder, serviceassistent, skiltetekniker, teknisk designer, urmager, ventilationstekniker, værktøjs­mager.

  • Af:

    Jeg er erhvervsjournalist på Fyens Stiftstidende og fyens.dk. Mit primære stofområde er arbejdsmarkedsstof, men jeg skriver også om andre businessområder. Jeg er uddannet journalist i 2004 og har siden læst statskundskab på kandidatniveau.Jeg blev ansat på Fyens Stiftstidende i februar 2014, og har i en periode fungeret som nyhedschef. Tidligere i min karriere har jeg været ansat på Ritzaus Bureau og Ekstra Bladet. Jeg bor i Odense med min mand og vores to børn.

Mere om emnet

Se alle
2
Dygtige håndværkere: Seks fynboer til tops ved DM i skills

Dygtige håndværkere: Seks fynboer til tops ved DM i skills

5
Anne er Danmarksmester: - Jeg er stolt og rørt

Anne er Danmarksmester: - Jeg er stolt og rørt

Jacob og Jacob tog DM-titlen

Jacob og Jacob tog DM-titlen