En lille gruppe fynske virksomheder kværner rigtig store penge i kassen år efter år

Hvilke fynske virksomheder er de mest beundringsværdige?

Svaret kommer naturligvis an på, hvad man beundrer. Men hvis man ser på evnen til at skabe overskud og værdi, så er svaret her i denne artikel.

Hvert år opgør Fyens Stiftstidende, hvilke 25 fynske virksomheder, der har haft det største overskud. Hvis man ser på, hvilke virksomheder, der har været på disse lister, så får man en godt svar på, hvem der er i toppen af fynsk erhvervsliv.

De ansatte, og så lige læserne af Fyens Stiftstidende, vil nok ikke være i tvivl om, hvem der tage førstepladsen. Men ellers er der ikke mange danskere, der lægger mærke til navnet: Dan-Foam.

Aarup-fabrikken har simpelthen produceret så mange - og så gode - skumgummimadrasser, at den uden nogen konkurrence er den bedste på Fyn til at tjene penge.

Dan-Foam har naturligvis været med på alle ni udgaver af listen. I syv af årene har den været nummer 1, kun i to år var den henvist til andenpladsen. Det er en suveræn præstation.

Når det gælder stabilitet, kan virksomhederne Marius Pedersen, Scandinavian Tobacco (Orlik) og FTZ Autodele også være stolte. De har alle været med på samtlige ni lister over de største overskud.

Olie- og rederikoncernen Selfinvest i Middelfart har misset et enkelt år på listen. Til gengæld har de fleste af de otte placeringer ligget mellem nr. seks og nr. to.

Også L'Easy-koncernen 3C Holding har haft gode placeringer, men den har manglet på to af de rare lister. Det samme har Broen Armatur, Kims og Koppers.

Et blik på de gamle lister giver et godt indtryk af, hvilke omvæltninger lederne i virksomhederne må kæmpe med.

For eksempel har HD Ejendomme - som i år har det største underskud på Fyn - flere gange optrådt på den bedste liste (dog under andre navne).

Det samme gælder Fionia Bank, Biva og Sydfyenske Holding, der nu er gået konkurs

Både Ib Andresen Industri, Baysystems og Fyens Stiftstidende/Fynske Medier har prøvet at være på både den triste liste over de største underskud og den mere glædelige overskuds-liste.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle

Årets højdespringer

Delbing taber mere end alle andre

Delbing taber mere end alle andre

3
De gode firmaer skovler penge ind

De gode firmaer skovler penge ind