Den fynske juice- og koncentrantproducent Orana er med på turen, når den danske udenrigsminister Kristian Jensen mandag og tirsdag rejser til Iran som led i en dansk eksportsatsning.

I starten af ugen rejser en større delegation med ministeren i spidsen til den iranske hovedstad for at snakke politik og ikke mindst eksport og forretningsmuligheder.

Med indgangen til det nye år hæves en række internationale sanktioner mod landet, efter at Iran sidste år indgik en aftale om sit omstridte atomprogram. Det betyder, at vestlige firmaer igen får adgang til de godt 80 millioner forbrugere i landet.

Møder med iranske politikere og forretningsfolk

Fynske Orana, som sælger juicefrugt og koncentrater til kunder i hele verden, er blandt 58 danske firmaer, som håber at få del i den godt halve milliard kroner i øget eksport, som Udenrigsministeriet anslår, at den nye politiske virkelighed åbner op for.

Orana har i forvejen en stor andel af sine forretninger i landene i og omkring Mellemøsten, og firmaet har bl.a. også en fabrik i Egypten.

Orana er i selskab med store danske virksomheder som Vestas, Lundbeck, Novo Nordisk og Mærsk på turen, hvor programmet første dag er fyldt med politiske møder, mens andendagen tirsdag er optaget med møder mellem de danske virksomheder og iranske forretningsfolk.

Desuden er der også indlagt møder med de iranske ministre for områder som minedrift, energi, handel og industri.

Mere om emnet

Se alle
Fynsk juicefirma satser på is

Fynsk juicefirma satser på is