Havnebyggers overskud synker


Havnebyggers overskud synker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HAVNE: Mogens Pedersen, Nyborg A/S bevarer omsætning, mens overskud mindskes

Da den daglige leder af havneentreprenørfirmaet Mogens Pedersen, Nyborg A/S i december fyldte 60 år, fik han følgende ord med på vejen af firmaets grundlægger:

- Det er en branche med en helvedes stor omsætning og meget lille indtjening (...). Vi er kommet gennem det, og når jeg ser på bordet, må det være gået godt! lød det fra den nu 85-årige Mogens Pedersen, som stiftede firmaet i 1948 med "egne kræfter, en trillebør og en skovl," som der står på firmaets hjemmeside.

Af det netop offentliggjorte årsregnskab kan man se, at den gamle entreprenør i særlig grad fik ret i år.

I regnskabsåret, som løb fra 1. juli 2003 til 30 . juni 2004, steg omsætningen kun marginalt fra 88,2 mio. kr. til 89,8 mio., mens overskuddet efter skat faldt fra 3,9 mio. kr. til 672.000 kr.

Den administrerende direktør siden januar 2002, Erik Storgaard, forklarer det faldende overskud med nogle uheldige projekter.

- Groft sagt har vi haft for megen omsætning, som enten har givet et nul eller et underskud, siger Erik Storgaard.

Succes med åprojekt

Blandt andet snød en renovering af en mole i Rudkøbing det erfarne entreprenørfirma, og det samme gjorde et projekt bag Nationalbanken i København.

- På grund af trange pladsforhold og tæt trafik tog det længere tid end planlagt, og vi havde alt for store udgifter til transport, siger Erik Storgaard.

Derimod har selskabet haft lutter gode oplevelser med det store havnekanalprojekt i Nyborg samt et endnu større projekt i Nykøbing Falster, hvor Tingsted Å er ved at blive blotlagt.

I den kortfattede ledelsesberetning skriver selskabet, at det ikke har haft forsknings- eller udviklingsaktiviteter i regnskabsåret, men at det "overvejer samarbejder herom".

- Det kan jo være, vi enten køber en virksomhed eller indleder et tæt samarbejde med et firma, siger Erik Storgaard, som ikke er meget for at uddybe de planer.

- Jeg vil på nuværende tidspunkt kun oplyse, at det drejer sig om aktiviteter, som ikke foregår i vand, siger direktøren for entreprenørfirmaet, som eller har havnebyggerier som speciale.

Erik Storgaard kom til firmaet i 1972, så han var bekendt med både branche og virksomhed, da han for to et halvt år siden overtog direktørposten efter grundlæggerens søn, Henning Norgaard Pedersen.

Han ejer fortsat firmaet via sit HNP Holding, som gennem HNPInvest også ejer maskinparken.

Desuden ejer HNPHolding en del af selskabet bag lejlighedsprojektet på Dampskibsmolen i Nyborg, Udviklingsselskabet Nyborg.

IHenning Norgaard Pedersens holdingselskab faldt omsætningen marginalt, mens overskuddet gik ned fra 2,8 til 1,4 mio. kr.

Selv om der trods alt var tale om et overskud, og egenkapitalen voksede fra 17,8 mio. kr. til 19,2 mio. kr., betegner ejeren resultatet som utilfredsstillende.

Havnebyggers overskud synker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce