Hvis du skal have anbragt nogle penge, var Dalumcentret i Odense måske en mulighed. Centret med 10 butikker er sat til salg for 54 millioner kroner.

I dag ejes Dalumcentret af en kreds af investorer hovedsageligt fra København og omegn. De købte bygningen for 44,8 millioner kroner i 2005 - lige før finanskrisen - og regner altså med at kunne få næsten 10 millioner kroner mere ved et salg. I mellemtiden er der dog investeret seks millioner kroner i en renovering med blandt andet nyt indgangsparti, skriver ejendomsmægleren i sin salgsopstilling.

Centret, der åbnede i 1989, har 10 butikker, hvoraf Fakta er den største. Ejendommen er på lidt over 3000 kvadratmeter, den ligger på Dalumvej 42 og er sammenbygget med Kvickly, men dette supermarked ligger i sin egen bygning og følger ikke med i ejendomshandlen.

Butikkerne betaler en årlig leje på 3,6 millioner kroner, en af dem står tom, og her anslås det, at der kan hentes yderligere 400.000 kroner i leje, så den årlige indtægt i alt bliver på 4,1 millioner kroner. Den største husleje kommer fra Fakta, der betaler 1,3 millioner kroner årligt for sine 1200 kvadratmeter. Discountbutikken har været i centret siden 1990 og kan tidligst opsige sit lejemål i 2024.

Overskud i vente

Når udgifterne trækkes fra, skulle ejendommen kunne give den nye ejer et årligt likviditetsoverskud på 3,2 millioner kroner. Ifølge ejendomsmægleren - Nybolig Erhverv i Odense - giver det et afkast på 6,98 procent første år.

Nabobygningen med Kvickly er også ejet af en gruppe investorer i København og Nordsjælland. De købte den 3000 kvadratmeter store butik i 1996 for 26,3 millioner kroner, i dag har den en offentlig vurdering på 25,5 millioner kroner.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.