Har brug for flere folk: Cowi opruster på Fyn

Lars Dalager er regionsdirektør for Cowi på Fyn, og han for forventer at få brug for endnu flere folk i løbet af 2018.

Har brug for flere folk: Cowi opruster på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter flere års fravær er Cowis bygningsafdeling tilbage i Odense. Det rådgivende ingeniørfirma ansatte sidste år sin første medarbejder i Odense - nu er der otte mand i afdelingen.

Der er nu så meget gang i byggeriet på Fyn, at det rådgivende ingeniørfirma Cowi er på udkig efter flere folk. Sidste år besluttede virksomheden at genåbne sin bygningsafdeling i Odense efter flere års fravær. Og det har vist sig at være en god ide.

For byggeriets opblomstring mærkes tydeligt i Cowis fynske afdeling, hvor ordretilgangen er rekordstor. Men sådan var det ikke i 2012. Dengang besluttede rådgivningsvirksomheden at klare virksomhedens fynske byggeaktiviteter fra kontoret i Vejle, men nu er den for alvor tilbage.

- Der sker rigtig meget inden for byggeriet for tiden. Vi befinder os i en højkonjunktur i øjeblikket - især inden for det private byggeri. Derfor ville vi også være til stede i Odense og på Fyn, siger Lars Dalager, der er regionsdirektør for Cowi på Fyn.

Han forventer at få brug for endnu flere folk, og de vil blive ansat løbende.

- Jeg regner med at vi i Cowi Odense skal vokse med ti eller femten mand i løbet af året - og de fleste bliver ansat i vores byggeafdeling, siger han.

Alt i alt har Cowi omkring 100 ansatte på Fyn, tilføjer han.

- Jeg regner med at vi i Cowi Odense skal vokse med ti eller femten mand i løbet af året - og de fleste bliver ansat inden i vores byggeafdeling.
Lars Dalager, regionsdirektør for Cowi på Fyn.

Flere store projekter

Det er ikke bare Odense Letbane og Facebook-byggeriet i Tietgenbyen, der kræver folk. I Odense arbejder Cowi i øjeblikket med flere store boligprojekter. Et af dem er PKA's byggeri af 139 boliger på Rugårdsvej, hvor Falck tidligere havde base - i øvrigt kun et lille stenkast fra Cowis domicil.

Her er nedrivningen af de røde murstensbygninger i fuld gang. Afdelingen på Fyn er rådgiver for bygherren og skal blandt andet føre tilsyn med opgaven, når boligbyggeriet går i gang.

Samtidig er Cowi i gang med NJ gruppen og Sandal Ejendommes nye boliger på Vesterbro i Odense, hvor der skal bygges tre boligblokke og en underjordisk parkeringskælder. I alt kommer det til at omfatte 3600 kvadratmeter boliger og cirka 1500 kvadratmeter parkeringskælder. Og så er etableringen af det nye hovedkontor til Nordfyns Bank på tegnebrættet. Med 2300 etagemeter plus 900 kvadratmeter kælder kommer det til at ligge på hjørnet af Thomas B. Thriges Gade og Dannebrogsgade. Her er bygningen, der tidligere husede jobcentret nu revet ned.

På letbanen bliver der i øjeblikket arbejdet på det meste af strækningen - stort set fra Tarup Center og ud til Hestehaven i Hjallese. Her står Cowi for forberedelserne af selve sporet og byggeledelsen samt tilsynet med alt vejarbejdet. Ved Facebook-byggeriet i Tietgenbyen er Cowi rådgiver for alt, hvad der ligger uden for selve bygningen. Det vil sige jordarbejder, kloakering, overfladeafvanding, udendørsarealer, indhegning, landskabsarkitektur og ikke mindst etableringen af ledninger og kabler.

- Jeg tør godt sige, at der er en frygtelig masse kabler i det projekt, og vi har i øjeblikket nogle få kolleger, der går fast derude. Men det er ikke her, vi får brug for de nye folk, siger Lars Dalager.

De skal primært bruges til at styre nybyggeri i afdelingen, der ligger på Vester Stationsvej i Odense. Her deler virksomheden faciliteter med Nordea, og foreløbig er der plads nok. Tidligere havde Facebooks hovedentreprenør Mace Group lejet sig ind i ejendommen. Men de er nu flyttet ud på byggepladsen i Tietgenbyen. Og med en tom etage på Vestre Stationsvej er der plads nok til Cowi et pænt stykke ud i fremtiden.

Har brug for flere folk: Cowi opruster på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce