Handler lokalt: Global frøproducent henter nyt robotanlæg hos naboen

Adm. direktør Mads Nychel har igen solgt et automationsanlæg - denne gang til en af sine nærmeste naboer hos frøproducentern DLF, der sender sine pakker rundt til hele verden. Nu skal de pakkes med et Egatec-anlæg, der bl.a. sparer plads og sikrer et bedre arbejdsmiljø, lyder det fra de to nabovirksomheder i Odense. Arkivfoto

Handler lokalt: Global frøproducent henter nyt robotanlæg hos naboen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fynske automationseksperter fra Egatec skal igen levere et nyt stort anlæg, men denne gang kun 45 meter væk, efter at den globale frø-producent DLF har købt sit nye pakkeanlæg hos den lokale robotvirksomhed i Odense. Anlægget fordobler kapaciteten og sikrer bedre arbejdsmiljø for de ansatte i DLF.

Der er dem, der mener, at græsset er grønnere på den anden side af gaden.

Hos automationseksperterne hos Egatec i Odense sender man til gengæld gerne sit anlæg rundt om hjørnet til naboen, der sælger græsfrø til hele verden.

For nogle uger siden fik Egatec sin hidtil største eksportordre til en britisk æbleproducent, nu er det så en dansk - nabo - der ekspederer græsfrø ud til den store verden, der har bestilt et stort anlæg hos adm. direktør Mads Nychel.

- Vi sætter pris på det lokale samarbejde - det er vigtigt at vi støtter hinanden i det fynske, udtaler CEO Mads Nychel.

- Vi oplever stigende interesse for vores "end-of-line"-løsninger fra eksportmarkederne, men det er også godt at se, at de kan bruges lokalt. Med lidt god vilje kan vi jo få et "showroom" lige uden for vores egen hoveddør.

Nede ad vejen

Han har tidligere handlet nær-lokalt, da han for nogle år siden leverede et større anlæg til bremsekaliber-producenten Budweg Caliper i Odense.

Nu er det så Nychels nabo DLF blot 45 meter væk lidt nede ad vejen, der producerer frø til landbruget og til plæner, roe- og grøntsagsfrø samt andre frøtyper til hele verden, som har valgt Egatec til levering af en ny pakke- og palleteringslinje til håndtering af græsfrø i æsker.

Ordren til den britiske æbleproducent Cottage Farms bestod i et anlæg, der kan håndtere 180 millioner æbler om året. Den nye ordre betyder, at Egatec skal konstruere og bygge et anlæg, som skal håndtere og pakke de forskellige frøtyper og fordoble produktionen hos naboen, hvor produktionschefen er særdeles godt tilfreds med den lokale aftale. Den sikrer både en god løsning, men også service lige ved hånden.

- DLF har valgt Egatec som partner på denne automatiseringsløsning, da Egatec dels er en lokal virksomhed, der kan give hurtig service, hvis der opstår problemer, men også fordi vi syntes, at Egatec er kommet med nogle innovative løsninger på de ønsker, vi har til produktionshastighed og omstillingshastighed, siger produktionschef Carl Christian Knudsen.

Effektivt og bedre arbejdsmiljø

Det nye anlæg kommer til at fordoble kapaciteten, når det bliver implementeret i den kommende tid. Løsningen, som Egatec skal levere, er baseret på en standard palleteringsrobot "EGApicker". DLF-versionen er specialdesignet med en ekstra robot, og har derfor fået navnet duo-EGApicker. Den skal først pakke æsker med græsfrø ned i kasser og derefter stille dem på en palle. Der er tale om forskellige produktvarianter, da både de æsker og kasser, der skal pakkes og palleteres, varierer i størrelse og form.

Det nye anlæg fra Egatec består af firmaets egenudviklede celle-løsning, som både er så fleksibelt, at frøleverandøren kan skifte mellem forskellige serier, og samtidigt er det nye anlæg fra Egatec mindre pladskrævende.

Endelig er løsningen fra Egatec ifølge parterne også med til at forbedre arbejdsmiljøet for de ansatte hos DLF, da robotterne overtaget en væsentlig del af det ensidige arbejde, som hidtil har været lagt i hænderne på de ansatte.

Handler lokalt: Global frøproducent henter nyt robotanlæg hos naboen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce