Handelsbanken har kik på Fyn

Bjarne Jensen, Bjarne Jensen Consult: -

Handelsbanken har kik på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Men netop nu har Lokalbankens kommende køber fokus på Nordsjælland

Der er grøde i bankbranchen, og dermed også gang i spekulationerne.

Indtil videre er opkøb og fusioner gået uden om Fyn, men rygterne løber - senest om Handelsbanken - der netop nu er opkøbsaktuel i forbindelse med overtagelsen af Lokalbanken i Nordsjælland.

Med overtagelsen af Lokalbankens filialer er Handelsbanken nu godt repræsenteret både på Sjælland og i Jylland, hvor man i 2001 opkøbte Midtbank.
Handelsbanken har filialer spredt over det meste af Danmark, men dominansen er størst i Midtjylland, efter man i 2001 opkøbte Midtbank med hovedsæde i Herning.
Handelsbanken har filialer spredt over det meste af Danmark, men dominansen er størst i Midtjylland, efter man i 2001 opkøbte Midtbank med hovedsæde i Herning.

En af Nordens ældste

På Fyn har Handelsbanken, der har eksisteret siden 1871 og er en af Nordens ældste banker, kun én filial, nemlig i Odense.

- Handelsbanken og Fionia Bank kunne måske være et godt match. Jeg vil slet ikke udelukke, det kunne være en mulighed, siger bankeksperten Bjarne Jensen, der driver rådgivningsvirksom- heden Bjarne Jensen Consult.

For godt nok har man købt Lokalbanken, men det er en bank, der ifølge Bjarne Jensen "står selv", og en bank, som Handelsbanken ikke behøver bruge særlige ledelsesmæssige ressourcer på.

Mere end en fynsk filial

Ifølge administrerende direktør i Handelsbanken Frank Vang-Jensen er Fyn bestemt interessant.

- Det er også klart, at det fynske marked meget enkelt kan bære et antal filialer. Det er åbenlyst. Det fynske marked er bestemt interessant, men nu fokuserer vi på Lokalbanken og integrationen af de to banker. Det tager vi med stor ydmyghed og respekt, og så må vi se, hvad tiden bringer derefter, siger Frank Vang-Jensen.

- Der er dog intet, der tilsiger, at vi kun skal have en filial på Fyn - det er helt klart, siger Handelsbankens direktør.

Han vil dog slet ikke deltage i de spekulationer, der eventuelt måtte være om et eventuelt interessefællesskab mellem Fionia Bank og Handelsbanken eller nogle af andre banker på Fyn.

Fionia Banks direktør Finn B. Sørensen vil heller ikke deltage i nogen debat om emnet.

- Der går så mange rygter i øjeblikket. Så det har jeg slet ingen kommentar til, siger han.

Bjarne Jensen hæfter sig ved, at Finn B. Sørensen for nylig har slået fast i bl.a. Fyens Stiftstidende, at banken er i god økonomisk form.

- Skulle Handelsbanken ønske et tættere samarbejde med Fionia Bank, er det helt afgørende den pris, der skal betales. Jeg tror desuden fonden, der kan blokere et salg, vil gå meget langt for at bevare bankens selvstændig. Det er ikke kun økonomi, det drejer sig om, men i høj grad følelser. Det viser slagsmålet om Egnsbank Fyn for år tilbage jo med al tydelighed, siger Bjarne Jensen.

Nordea inde i billedet

Ingen bortset fra Fionias fond må eje mere end 10 procent af aktierne i Fionia Bank.

Fonden kan med cirka 40 procent af stemmerne blokere en eventuelt vedtægtsændring, der kan bane vej for en fusion eller et salg.

Det kræver nemlig et flertal på to tredjedele.

Omvendt skal fonden have andre aktionærer med, hvis man skal op på de to tredjedeles flertal, der er en forudsætning for en vedtægtsændring, der kan give køb på bankens selvstændighed.

Inden opkøbet af Lokalbanken havde Handelsbanken et filialnet i Danmark på 40 banker.

Handelsbanken har over 600 filialer i hele verden, cirka 10.500 medarbejdere og heraf 600 i Danmark.

Overskuddet var på 15 milliarder svenske kroner sidste år.

- Vores udgangspunkt er at vokse ved organisk vækst - det er fundamentet. Men vi åbner filialer, hvor vi synes det er naturligt og tager det i den takt, mulighederne opstår, siger Frank Vang-Jensen.

I går blev Fionia Bank i Dagbladet Børsen sat i forbindelse med drøftelser med Nordea.

Selvsagt også uden kilder eller kommentarer fra de to pengeinstitutter.

Handelsbanken har kik på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce