Halve hjelme, fagligt møde og stor usikkerhed


Halve hjelme, fagligt møde og stor usikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STREJKE: Landets erhvesskoler står over for en vidtgående reform. I dag viser eleverne deres utilfredshed

I dag skulle 26-årige Linda Andersen have ekspederet ordrer, opdateret statistik og have lavet telefonsalg i den simulerede virksomhed Safir, der sælger smykker.

I stedet gik hun klokken otte i morges til fagligt møde med sine praktikant-kolleger på Praktikcenter Fyn i protest mod regeringens reform af erhvervsskolerne.

Det møde fortsætter resten af arbejdsdagen, hvor de fynske elever vil diskutere konsekvenserne af de forventede ændringer.

- Det er væmmeligt, hvis folk over 25 ikke får mulighed for at tage en uddannelse, fordi der er mangel på lærepladser, og samtidig er vi også usikre på, om vi får lov til at gøre vores uddannelse færdig, siger Linda Andersen.

Hun er en af godt 130 skolepraktikanter på Praktikcenter Fyn.

Glad for chancen

Efter flere ufaglærte job og afslag på lærepladser er hun glad for at være kommet i gang med en uddannelse.

- Ellers havde jeg gået derhjemme eller taget noget fabriksarbejde, hvis jeg kunne få det. Men så havde min handelsskoleuddannelse jo været spildt, siger Linda Andersen.

Færre pladser

I denne uge forhandler regeringen, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre en endelig aftale på plads om en reform af erhvervsskolerne.

Men allerede nu ligger det fast, at aftalen dels vil skære kraftigt i antallet af skolepraktikpladser og dels vil halvere de resterende skolepraktikanters løn.

Samtidig er der lagt op til, at de elever, der ikke får en rigtig praktikplads, kan blive tvunget til at tage en kortere uddannelse i stedet for skolepraktik.

Stor modstand

Reformen møder stor modstand i Erhvervsskolernes Elev-Organisation (EEO).

- De involverede partier må have glemt, at skolepraktikken blev indført, fordi virksomhederne ikke oprettede tilstrækkeligt mange praktikpladser.

- Det gør de stadig ikke. Og så længe det er virkeligheden, har jeg mere end svært ved at se argumentet for at fjerne skolepraktikken, siger Christina Nielsen, formand for EEO.

Organisationen har opfordret elever over hele landet til at protestere over ændringerne i dag.

Halve hjelme

På Odense Tekniske Skole på Risingvej vil Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) i formiddag samle underskrifter ind mod reformen og samtidig demonstrere mod forslaget om at tvinge folk til at tage kortere uddannelse ved at møde op i halve sikkerhedshjelme og overalls.

En endelig aftale om erhvervsskolerne forventes at ligge klar på fredag.

Halve hjelme, fagligt møde og stor usikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce