44 kommuner får lov til at overføre penge, så man kan afslutte projekter med renovering af skoler og plejehjem. Kerteminde Kommune kan fortsætte med etablering af en ny storbørnehave i Langeskov.

Bedre idrætsfaciliteter, nye sundhedshuse og renovering af veje.

Det er nogle af de projekter, som 44 kommuner landet over nu får mulighed for at afslutte.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har godkendt, at de 44 kommuner overfører kommunale lånetilsagn for over 800 millioner kroner til 2013.

Pengene skal bruges til i alt 219 kommunale anlægsprojekter, som også inkluderer renovering og forbedring af folkeskoler, daginstitutioner og plejehjem.

- Kommunerne har allerede udvist stort ansvar for og vilje til at investere og forbedre lokale skoler, børnehaver, plejehjem, idrætshaller og veje. De prioriterer effektivt og har bremset udviklingen i driftsudgifterne, siger Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

- Samtidig har regeringen allerede givet kommunerne mulighed for at skrue op for anlægsudgifterne med to milliarder kroner i 2013 i forhold til budgette, siger hun og tilføjer:

- Jeg vil gerne kvittere for den lokale prioritering ved at understøtte, at 219 kommunale anlægsaktiviteter kan komme helt i mål i 2013 til gavn for både borgere og for den lokale beskæftigelse.

Beslutningen betyder ifølge Vestager, at stort set alle planlagte anlægsinitiativer i landets kommuner i 2012 kan gennemføres, selv om pengene ikke er blevet brugt i 2012.

Eksempelvis kan aktiviteter i Kerteminde Kommune med etablering af en ny storbørnehave i Langeskov fortsætte. Det samme kan renoveringen af Rask Mølle Skole i Hedensted Kommune og arbejdet med en ny daginstitution i Bækmarksbro i Lemvig Kommune.

De 44 kommuner har siden december 2012 søgt Økonomi- og Indenrigsministeriet om overførsel af lånetilsagn til 2013 fra tidligere år.

Tre af landets kommuner har dog fået afslag på penge til otte anlægsprojekter, fordi projekterne ikke er kommet i gang.