Hackere løj Obama såret på Twitter


Hackere løj Obama såret på Twitter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Falsk tweet fra nyhedsbureauet AP meldte om eksplosioner i den amerikanske præsidentbolig.

Hackere skabte kortvarigt uro på de finansielle markeder tirsdag, da de brød ind på nyhedsbureauet AP's twitterkonto og sendte et falsk nyhedstweet om, at præsident Barack Obama var blevet såret af to eksplosioner i Det Hvide Hus.

En kort nyhedsflash på @AP kontoen lød: "Breaking: To eksplosioner i Det Hvide Hus og Barack Obama er såret."

Næsten øjeblikkeligt derefter sendte AP via dets kommunikationsnet et telegram ud om, at dets twitterkonto var blevet angrebet af hackere, og at rapporten om Det Hvide Hus var falsk.

Det Hvide Hus blev hurtigt kontaktet af flere medier om rapporten, og talsmænd blev bedt om at kommentere det falsk tweet.

- Præsidenten har det fint, siger talsmanden Jay Carney i Det Hvide Hus.

En talsmand for nyhedsbureauet AP siger, at der var tale om hackere.

- Det var fup, siger Paul Colford fra AP.

Det falske tweet fra AP førte til kortvarige reaktioner på blandt Dow Jones-indekset, som faldt næsten én procent.

- Kurserne faldt 130 point, da et falsk tweet fra Associated Press Twitterkonto hævdede, at der havde været to eksplosioner i Det Hvide Hus, og at præsidenten var blevet såret, skriver Wall Street Journal.

- AP blev angrebet af hackere. Se, hvor hurtigt folk regnede det ud ... Se hvor følsomt markedet er. Det er de sociale mediers tidsalder, og vi ser det med det samme, siger Keith Bliss, der er næstformand i børsmæglerfirmaet Cuttone & Co.

Online-aktivister, der støtter regimet under præsident Bashar al-Assad tog senere tirsdag skylden for episoden. Gruppen, som kaldes Syriens Elektroniske Hær, har tidligere hacket Twitter feeds hos det franske nyhedsbureau AFP og den amerikanske tv-station CBS News.

Hackere løj Obama såret på Twitter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce