Hård kamp om konfirmandernes penge

Hvis der er mange penge blandt konfirmationsgaverne, kan de unge mennesker få dem forrentet med op til 14 pct.
Foto: Colourbox.

Hård kamp om konfirmandernes penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konfirmander kan få forrente gaveregnen med helt op til 14 procent

Alle pengeinstitutter står på spring for at tilbyde en god rente for gavepengene til årets 50000 konfirmander.

Men det kan godt betale sig for de unge at tjekke markedet en ekstra gang, for der er meget stor forskel på, hvor høj en rente pengeinstitutterne tilbyder.

Finansrådet har undersøgt markedet, og pengeinstitutternes tilbud, der skal lokke de unge ind i folden. Og renten svinger mellem 3,5 procent og 14 procent.

Forrentningen af pengene kan passende blive udgangspunkt for et fint lille procentregnsestykke, mener Finansrådet.

Sætter konfirmanden for eksempel 20.000 kroner i banken til en gennemsnitsrente på otte procent, vil det give en gevinst på godt 400 kroner allerede efter tre måneder, som f.eks. kan bruges på en tur i biografen med vennerne, en lille MP3-afspiller eller et computerspil eller lignende.

Ved udgangen af året er beløbet oppe på 1.050 kr. – eller nok til at købe et par fodboldstøvler eller et par gode høretelefoner.

Herefter er rentefesten dog forbi. De fleste konfirmationskonti tilbyder kun den høje rente i et halvt år. Herefter går man over til en almindelig indlånsrente.

- De unge har faktisk en mulighed for at få konfirmationspengene til at vokse, hvis de orienterer sig blandt de mange tilbud om særlige indlånskonti uden binding for konfirmander. Der er hård konkurrence om at yde de bedste tilbud, og det betyder høje renter, siger cheføkonom i Finansrådet Niels Storm Stenbæk.

Hård kamp om konfirmandernes penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce