Håndværker- og Industriforeningen i Odense sætter fokus på simple it-løsninger, der kan holde styr på løn, fakturering og timeforbrug.

Pensionsforhold, barselsfonde, feriepenge og fakturering. Momsafregning, kasserapporter og timeregistrering. For mange små virksomheder er administration noget, der både kræver tid og tager fokus fra den daglige drift. Men sådan behøver det ikke at være, mener man i Håndværksrådet, der er interesseorganisation for 18.000 små og mellemstore virksomheder over hele landet.

Under overskriften 'Mindre administration og mere forretning" er organisationen i gang med et landsdækkende roadshow, hvor virksomhederne kan høre om simple it-redkaber, der kan holde styr på timesedler, fakturering og økonomistyring.

På Fyn holdes arrangementet sammen med Håndværker- og Industriforeningen i Odense, som har inviteret sine medlemmer til en introduktion af en række forskellige it-redskaber.

Fælles for dem er, at der er tale cloud-baserede tjenester, som i mange tilfælde kan styres fra en Ipad eller en mobiltelefon.

- Det er vigtigt af få digitaliseret virksomhederne - alle har i dag en eller anden form for it-løsning, men det her er en anden måde at gøre det på, siger Kurt Adamsen, der er formand for Håndværker- og Industriforeningen.

Arrangementet finder sted den 8. oktober hos Ernst & Young i Odense.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.