Håndværkere på overarbejde efter stormen


Håndværkere på overarbejde efter stormen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPRYDNING: Fyn slet ikke så hårdt ramt som under orkanen i december 1999

Fynske bygningshåndværkere er kommet på overarbejde med udbedring af tusindvis af skader efter sidste uges storm, men skadernes omfang er alligevel begrænsede sammenlignet med orkannatten i december 1999.

- Dengang udbetalte vi 68 millioner kroner i skadeserstatning, og jeg formoder, at vi efter denne sidste storm kan nøjes med 9-10 millioner kroner, siger administrerende direktør i RK Forsikring Jørgen Christiansen.

Selskabet har 10.000 forsikringskunder på Fyn.

RK Forsikring har registreret skader på landbrugsejendomme, som løber op i mere end 100.000 kroner, men ellers er det hundredevis af småskader på almindelige parcelhuse, som først og fremmest tæller i regnskabet.

- Vi meddeler vores kunder, at kan skaden udbedres for mindre end 5.000 kroner, skal man bare få tingene klaret, og så betaler vi regningen. Er skadens omfang større, vil vi gerne se på tingene, før der bestilles håndværkere, siger Jørgen Christiansen.

Ingen sammenligning

Han peger på, at Fyn relativt har langt færre stormskader end efter orkanen i 1999, som ramte den sydlige del af Danmark særligt hårdt. I weekenden gik det først og fremmest ud over den nordlige del af landet.

Konsulent Christian Skødt, Forsikringsoplysningen, vurderer, at det samlede antal skader på landsplan bliver 100.000-150.000 mod 385.000 efter orkanen for fem år siden. Dengang blev der udbetalt 12 milliarder kroner i skadeserstatning.

- De to begivenheder kan slet ikke sammenlignes. Den seneste storm tangerer nærmest stormen i 1981, som resulterede i 188.000 skadesanmeldelser. Før den tid havde vi en storm i 1956, som medførte mere end 100.000 skader, siger Christian Skødt.

Jyske Banks cheføkonom, Peter Skyttegaard Oemig, vurderer, at orkanen i 1999 i det følgende år øgede beskæftigelsen med 3-4.000 mand.

Men det bliver slet ikke tilfældet denne gang. Mange steder har byggeriet ikke kapacitet til at øge beskæftigelsen, fordi der i forvejen er meget at lave på grund af skattelettelse, afdragsfrie lån og lav rente. Der vil i stedet kortvarigt blive omprioriteret i opgaverne, siger han.

Jyske Bank kalkulerer med en vækst i år på 2,2 procent, og Peter Skyttegaard Oemig vurderer, at sidste uges storm højst vil påvirke BNP med 0,1-0,2 procent.

Håndværkere på overarbejde efter stormen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce