HK siger nej til nat-forlig


HK siger nej til nat-forlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver ingen anbefaling af overenskomstforliget mellem CO Industri og Dansk Industri fra HK Privat. Forbundet er utilfreds med, at den såkaldte 50 procent-regel ikke er blevet afskaffet.

Siden 1948 har der - udelukkende for HK-ansatte - eksisteret en regel, der siger, at mindst halvdelen af de ansatte på en arbejdsplads skal være organiseret i HK, for at HK'erne kan få lov at indgå en overenskomst. Den regel har HK i lang tid plæderet for at få ophævet, men det første overenskomstforlig, der blev indgået natten til mandag mellem CO Industri og Dansk Industri, rører ikke ved reglen.

- Vi har meget længe gjort opmærksom på, at det er helt uacceptabelt, at 100.000 i HK-job holdes uden for de kollektive overenskomster. Derfor er forliget ubrugeligt for os, siger formanden for HK/Privat, Karin Retvig, i en pressemeddelelse.

HK/Privat er med lidt over 34.000 medlemmer det tredjestørste forbund under CO Industri.

- Dansk Industri havde en stor chance for netop i dårlige tider uden større økonomiske forbedringer at være med til at afskaffe 50 procent-reglen. Det har man ikke villet. Jeg stiller alvorlige spørgsmålstegn ved Dansk Industris reelle opbakning til den danske model, siger Karin Retvig, som vil anbefale sektorbestyrelsen at stemme nej til forliget.

HK/Privat vil fortsat kræve, at 50 procent-reglen bliver fjernet fra de øvrige overenskomster, der er til forhandling i år.

HK siger nej til nat-forlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce