H.J. Hansen holder vejret: Trumps politik rammer fynsk skrothandler

Råvarerpriserne har stor betydning for prisen på skrot - og dermed for aktivitetsniveauet hos genvindingsvirksomheden H.J. Hansen. Foto:Yilmaz Polat

H.J. Hansen holder vejret: Trumps politik rammer fynsk skrothandler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens der går storpolitik i priserne på stål og aluminium, så skaber det usikkerhed i industrien - hos genvindingsvirksomheden H.J.Hansen i Odense holder de vejret og håber det bedste.

Torsdag aften kom det frem, at USA vil lægge høje afgifter på import af stål og aluminium. Det sendte med det samme aktiemarkederne i rødt, og mens frygten for en handelskrig mellem USA og de ståleksporterende nationer kaldte på reaktioner fra handelsministerier over det meste af verden, så skabte det også bekymring og travlhed - ikke mindst i industrien og hos råvarevirksomhederne.

- Vi ser med stor bekymring på de her handelshindringer, siger Torben Nørgaard Hansen, der er administrerende direktør i genvindingsvirksomheden H.J. Hansen på Odense Havn.

- Hvor priserne så lander, er det for tidligt at sige noget om endnu. Men jeg kan godt sige, at vi er helt oppe på tæerne i øjeblikket.
Torben Nørgaard Hansen, administrerende direktør H.J. Hansen Genvinding

Skaber usikkerhed

Det skyldes ikke mindst den usikkerhed og uforudsigelighed, som uvægerligt vil opstå.

- Når der kommer sådan nogle meldinger, så opstår der et granatchok nu og her, og så finder det hele et naturligt leje. Hvor det så lander, er det for tidligt at sige noget om endnu. Men jeg kan godt sige, at vi er helt oppe på tæerne i øjeblikket, siger direktøren.

Initiativet kommer fra den amerikanske præsident Donald Trump, og ifølge nyhedsbureauet Reuters vil der være tale om en afgift på 10 procent på aluminium, mens afgiften på stål vil være på 25 procent.

Prisen på stål har ellers været støt stigende, siden Donald Trump satte sig bag skrivebordet i Det Hvide Hus. I februar 2017 kostede et ton stål 260 dollar, mens prisen med udgangen af februar 2018 ligger omkring 360 dollar per ton.

- Men lige nu er det helt umuligt, at sige noget om, hvad det her kommer til at betyde for priserne, siger Torben Nørgaard Hansen.

Ifølge Dansk Industri har tiltaget været ventet, og det amerikanske udspil øger risikoen for en handelskrig mellem EU og USA.

- Dansk Industri bliver ikke ramt direkte af Trumps tiltag, men indirekte er der en række negative følgevirkninger, siger chefkonsulent Peter Bay Kristensen til Ritzau.

Aktierne på aluminium og ikke mindst stål steg markant efter meldingen Washington. Fredag var en af de toneangivende amerikanske stålaktier U.S. Steel steget med knap seks procent. Til gengæld gik kurserne i rødt hos de producenter, der benytter metallerne. Både Dow Jones og aktieindekset S&P 500 faldt med mere end 1,3 procent i løbet af fredag formiddag.

H.J. Hansen holder vejret: Trumps politik rammer fynsk skrothandler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce