Gule fagforeninger får nej på erhvervsskoler


Gule fagforeninger får nej på erhvervsskoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den etablerede fagbevægelse modtages anderledes end gule fagforeninger, når de banker på hos erhvervsskoler.

På flere større erhvervsskoler i landet er det kun LO-fagforeninger, som får lov at komme ind og tale om forholdene på arbejdsmarkedet og om den danske model.

De såkaldte gule fagforeninger bliver ikke lukket ind.

Det viser en rundringning, som Berlingske har foretaget, og avisen supplerer med oplysninger fra Krifa og Det Faglige Hus, som begge er gule fagforeninger.

EUC Vest i Esbjerg er en af de erhvervsskoler, hvor det kun er den traditionelle fagbevægelse, som kommer forbi og fortæller om arbejdsmarkedsforhold.

Direktør Peter Amstrup forklarer:

- Bestyrelsen har besluttet, at kun forhandlingsberettigede fagforeninger hører til. De må selvfølgelig ikke hverve medlemmer, men de får lov til at orientere om den danske arbejdsmarkedsmodel. Den er de gule ikke en del af, siger han til Berlingske.

Det Faglige Hus forklarer, at de som regel får adgang til skolerne, når de har været i dialog med skoleledelserne. Siden nytår har de talt med 190 skoler, og kun 20 har nægtet dem adgang, lyder det.

- Mange skoler ender heldigvis med at sige ja, når vi har forklaret, at vores besøg handler om almen orientering og ikke er en medlemsjagt. Men vi ser stadig skoler, hvor bestyrelserne ser os som en trussel, siger koordinator Carsten Weiss til Berlingske.

Den socialdemokratiske arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, udtrykker forståelse for erhvervsskolerne og siger, at de selv må bestemme, hvem de lukker ind.

Gule fagforeninger får nej på erhvervsskoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce