Guldæg af plastic


Guldæg af plastic

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GARTNERIBORDE: SPPlast A/S i Ringe skovler penge ind på at fremstille plastplader, som et søsterselskab laver om til planteborde

Iprincippet køber man bare noget plastgranulat, varmer det op og former det til en bordplade i et vacuumanlæg.

Bagefter sælger man pladen til søsterselskabet lidt nede af vejen, som bygger bordet færdigt og står for eksporten, hvorefter man har en gedigen erhvervssucces.

Hos SPPlast A/S på Industrivej i Ringe har man i hvert fald været i stand til at lave klingende mønt ud af plasticspåner i flere år.

Kæmpe egenkapital

Det seneste regnskab, der netop er offentliggjort, viser et overskud på syv mio. kr. efter skat i en virksomhed, hvor egenkapitalen er på 10 mio. kr, svarende til en forrentning af egenkapitalen på 70 procent.

Før finansielle indtægter og skat var overskuddet på 10,5 mio. kr., hvilket giver en afkastningsgrad på 43 procent, da virksomhedens samlede aktiver var på 24,3 mio. kr.

Guldægget af plastic blev lagt i midten af 1980'erne af direktør og indehaver Henning Braa Søresen og kompagnon Kurt Brusgård Poulsen.

Siden har SPPlast specialiseret sig i at fremstille plader af slagfast, kemikaliebestandig og UV-stabil polystyren, som gartnerieejere i det store udland sværger til.

Borde til planter

Søsterselskabet Stål & Plast A/S aftager hovedparten af pladerne, som de gør færdige, så de kan sælges som de såkaldte ebbe/flod borde.

Bordene er udstyret med kanaler, der vandes i, hvilket til forskel fra traditionel vanding sparer vand, da overskydende dråber bliver genbrugt i kanalerne.

Samtidig har planterne mulighed for konstant at suge vand til sig.

Trapper giver penge

Søsterselskabet har endnu ikke aflagt årsregnskab, men de tidligere år er pengene også skyllet ind her, hvor Henning Braa Sørensen også er direktør.

Knap en tredjedel af bordfabrikkens overskud stammer dog fra datterselskabet Fyns Smedejerns Trapper A/S, som også ligger på Industrivej i Ringe, og hvor kompagnonen Kurt Brusgård Poulsen er direktør.

Vil ikke udtale sig

De to har fordelt ejerskabet af og overskuddene fra de to guldæg i flere forskellige holdingselskaber, hvoraf det ene netop er blevet splittet op i yderligere to selskaber.

Med som ejere er også kommet Henning Braa Sørensens famile.

Ingen af de to fabrikanter ønsker at udtale sig.

Guldæg af plastic

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce