Grønt lys for Kina-stewardesser


Grønt lys for Kina-stewardesser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kinesiske stewardesser hos SAS sikres bedre vilkår end i ministerens oprindelige forslag med integrationsudvalget betænkning, mener DF. Fagforening er forarget.

Flyselskabet SAS får grønt lys til at flyve med kinesiske stewardesser uden dansk arbejdstilladelse - men på visse betingelser. Det blev resultatet, da Folketingets integrationsudvalg tirsdag afgav betænkning om et lovforslag fra integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V).

Ifølge Dansk Folkepartis ordfører Peter Skaarup har udvalget repareret på ministerens lovforslag.

Han nævner fire punkter, hvor Dansk Folkeparti og De Radikale, som er forligsparter bag jobplanen og derfor bag dette lovforslag, har presset Birthe Rønn Hornbech.

- Vi har afgrænset det til få lande, til at kun 20 procent af kabinepersonalet må være kinesere uden arbejdstilladelse, og at personalet 15 procent af tiden aflønnes efter dansk løn. Desuden vil vi evaluere forslaget efter nogle måneder for at kontrollere, om SAS kan udnytte situationen, forklarer han.

SAS har tidligere fået en bøde på 900.000 kroner for at bruge kinesiske stewardesser uden opholdstilladelse.

Hos fagforeningen CAU, der organiserer de danske stewardesser i SAS, vækker lovændringen dyb forargelse.

- Det er fuldstændig uhørt, at vi importerer arbejdskraft udefra, når vi har nok at tage af i Danmark. Det her er en SAS-lex, som kun er rettet mod at give én bestemt arbejdsgiver en besparelse, siger formand for CAU Verner Lundtoft Jensen.

Grønt lys for Kina-stewardesser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce