Grønnere øl fra Vestfyen

Bryggeriet Vestfyen i Assens arbejder sammen med Energi Fyn på at gøre produktionen af øl og sodavand mere miljøvenlig. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Grønnere øl fra Vestfyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt fynsk samarbejde mellem Energi Fyn og Bryggeriet Vestfyen skal sænke ølproducentens CO2-udledning - til gavn for både klimaet og bundlinjen.

Ambitionerne er store for Energi Fyn og Bryggeriet Vestfyen i Assens, der netop har indgået en samarbejdsaftale, som skal gøre det 125-årige bryggeri mere energivenligt. Bryggeriet tog allerede sidste år et stort skridt imod at blive et mere grønt bryggeri ved at lade sine mere belastende oliefyr pensionere og erstatte af CO2-neutral biobrændsel.

At Vestfyen i dag fyrer med flis i stedet for olie, betyder at virksomheden i alt udleder 2000 tons mindre CO2 årligt, og det har øjensynligt givet virksomheden mod på, at skrue en tand på sine grønne ambitioner.

Energi Fyn skal nu til at lave det, de betegner som et 360 graders energieftersyn af bryggeriet for at se, hvor der er mulighed for endnu flere energibesparende projekter.

- Vi har taget initiativ til det her samarbejde, fordi vi som det fynske energiselskab har en vision om at bidrage til den grønne omstilling på Fyn, siger Henning Rask, Energi Fyns energisparechef.
I den forbindelse var Vestfyens et godt match for energiselskabet, fortæller han.

- Vi vil gerne hjælpe vores kunder med at reducere deres energiforbrug og samtidig knytte dem tættere til os. På den måde kan vi forhåbentlig profilere os i fællesskab på at gøre noget for miljøet.

Vestfyen vil gå forrest

Vestfyen er allerede begyndt at arbejde mod en grønnere produktion af øl og sodavand. Ambitionen er at blive helt CO2-neutral en dag, fortæller Bryggeriet Vestfyens fabrikschef, Ole Rasmussen.

- Det er vores ønske at få en helt grøn produktion. Vi har allerede taget de første skridt, men på andre områder er det mere vanskeligt, og der kan Energi Fyn hjælpe os med at identificere, hvor vi kan reducere både vores omkostninger og udledning, siger han.

Alene indkøbet af ovnene til biobrændsel har kostet 15 millioner, men på den anden side vil Vestfyen spare millioner årligt på at fyre med flis i stedet for olie, fortæller fabrikschefen.

- Det kræver nogle tunge investeringer, at sænke vores CO2-udledning, men det er også en mulighed for at diffentiere os fra vores konkurrenter, mener han.

Grønnere øl fra Vestfyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce