Grønland går til modangreb på Greenpeace


Grønland går til modangreb på Greenpeace

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøorganisationen Greenpeace blokerer for Grønlands økonomiske udvikling, hævder det grønlandske selvstyre.

Grønlands Selvstyre tager skarpt afstand fra miljøorganisationen Greenpeace aktion mod olieboringer i grønlandsk farvand.

Aktivisterne kravlede natten til søndag op på den sejlende borerig Leiv Eiriksson, der er på vej til sit bestemmelsessted i Davisstrædet.

- I Grønland anser vi Greenpeaces aktioner mod olieboringer som en evig jagt på medieopmærksomhed og i den sidste ende jagt på finansielle bidrag fra den vestlige verden, siger minister for erhverv og råstoffer, Ove Karl Berthelsen.

Grønland betegner miljøaktivisternes handling som ulovlig og en grov overtrædelse af den frie ret til sejlads. Greenpeace overtræder de demokratiske spilleregler ved at aktionere mod lovlige olieefterforskningsboringer, mener selvstyret.

Olieeftersøgningsselskabet Cairn Energy, der har licens til at bore ved Grønland, siger, at man om nødvendigt vil bede politiet om assistance til at fjerne de to aktivister, der befinder sig i en overlevelseskapsel, ophængt på den sejlende borerig.

Ove Karl Berthelsen kritiserer Greenpeace for kynisk at aktionere på bekostning af mindre udviklede landes legitime ret til en økonomisk udvikling.

Han mener også, at Greenpeace med aktionen udviser ligegyldighed over for at bringe andres liv i fare.

- Vi vil ikke lade os stoppe af Greenpeaces aktioner. Grønland har ret til at udvikle livsgrundlaget for befolkningen i lighed med andre lande. Det skal understreges, at boringerne gennemføres med meget høje krav til sikkerhed og miljøbeskyttelse, siger Berthelsen.

Leiv Eiriksson skal efter planen bore efter olie på 905 meter vanddybde. Klimamedarbejder fra Greenpeace, Jon Burgwald, mener, at Cairn spiller hasard med den grønlandske natur.

- Når ikke selskabet vil høre på eksperternes advarsler, så skrider Greenpeace til handling, siger han.

Grønland går til modangreb på Greenpeace

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce