Grøn ros til regeringens nye ressourcestrategi


Grøn ros til regeringens nye ressourcestrategi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kursen er rigtig, men der mangler bud på, hvordan det skal ske, siger Naturfredningsforeningen ny affaldsplan.

Regeringens mål om at genanvende mindst 50 procent af husholdningsaffaldet i 2022, er et vigtigt skridt i retning af en mere bæredygtig håndtering af vores ressourcer.

Sådan lyder reaktionen fra Danmarks Naturfredningsforening (DN) på regeringens længe ventede ressourcestrategi, som præsenteres mandag.

- Når vi genanvender affaldet, får vi en masse vigtige ressourcer tilbage i kredsløb. Det grønne husholdningsaffald kan blive både til biogas og gødning til markerne, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i DN.

Til gengæld efterlyser hun bud på, hvordan kommunerne skal nå planens ambitiøse mål om at fordoble genanvendelsen af husholdningsaffaldet fra de nuværende 22 procent til 50 procent over de næste ti år.

For regeringen lader det være op til kommunerne selv at beslutte, hvor meget af affaldet, borgerne selv skal sortere, og hvor meget kommunen sorterer.

Da madaffald og andet organisk vådt affald udgør omkring 40 procent af indholdet i vores skraldespand, vil det i praksis være det, der skal sorteres fra og bruges til produktion af biogas i stedet for at gå til forbrænding.

- Vi havde gerne set nogle mere klare bud på, hvordan kommunerne skal nå målet, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Ifølge regeringens plan skal mængden af affald fra husholdningerne, der genbruges hæves fra 50.000 tons årligt til 300.000 tons.

Mens det for mange kommuner bliver en ordentlig mundfuld, så er der dog også en række kommuner, der allerede har gjort det lettere for borgerne at affaldssortere.

- Der er både god miljøøkonomi og god husholdningsøkonomi i at genanvende, for priserne på nye ressourcer vil formentlig forsætte med at stige. Ud over husholdningsaffaldet skal vi også blive meget bedre til at genanvende småelektronik, plast og metal, som også indeholder vigtige ressourcer, siger hun.

Den nye strategi betyder, at der i Danmark i 2022 skal forbrændes godt 800.000 tons mindre affald end nu.

Grøn ros til regeringens nye ressourcestrategi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce