Grøn idé bliver til virksomhed

Virksomheden GreenLight A/S overtager et næsten færdig udviklet forskningsprojekt, der kan give drivhusplanter bedre vækstbetingelser og spare på energien. Her arbejder Kirk Chapman og Thomas Rubæk med en forsøgsopstilling på Ingeniørhøjskolen i Odense.
Foto: Kim Rune

Grøn idé bliver til virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang omdanner udviklings- selskabet Energi Invest Fyn et forskningsprojekt til virksomhed

Grøn energi bliver til god forretning, når udviklingsselskabet Energi Invest Fyn i løbet af juni etablerer sin første virksomhed GreenLight A/S., der skal levere energibesparende belysning til gartnerier.

Netop nu arbejdes der på at færdiggøre en prototype, fortæller direktør Jens Kristian Damsgaardf fra Energi Invest Fyn, der er ejet af Energi Fyn og Syddansk Universitet

- Vi håber både at skabe en sund forretning og at udvikle et værdifuldt produkt til en væsentlig branche globalt og ikke mindst i det fynske erhvervsliv, siger han.

25 emner

Siden etableringen af Energi Invest Fyn sidste år har selskabet gennemgået cirka 25 mulige investeringsemner. En række af dem har været teknologisk for tidligt ude, en del har ikke kunnet påvise et sandsynligt kommercielt potentiale og endnu en del har stillet krav om eksempelvis selv at skulle stå i spidsen for virksomheden uden at kunne overbevise om de evner, forklarer Damsgaard.

- Tilbage står en lille håndfuld, som vi nu arbejder med at gøre klar til investering og virksomhedsetablering, fortæller han.

Ud over GreenLights plantebelysning er der eksempelvis tale om projekter inden for organiske solceller samt brug af mokelyler i forbindelse med transport af fjernvarmevand og olie.

De gennemgåede projekter kommer fra virksomheder, opfindere og forskere, der har hørt om Energi Invest Fyn og har indsendt en forretningsplan. Til at vurdere dem, er der blevet indkøbt eksperthjælp inden for de forskellige områder.

- Ud over kroner og ører ser vi gerne, at et produkt kan bidrage til en erhvervsmæssig udvikling på Fyn ved at etablere sig her, eller ved at produktet kan hjælpe et erhverv på øen. Her rammer GreenLight alle kriterier. Udviklingen er foregået her, virksomheden bliver rodfæstet her, og den hjælper samtidig gartneribranchen, der har stor betydning for Fyn, forklarer Damsgaard.

Han regner med, at Energi Invest Fyn frem over vil udvikle et par projekter om året.
SELSKABET
Energi Invest Fyn A/S investerer i umodne energi- og kommunikationsteknologier med det mål at kommercialisere ny viden og forskning.

Energi Invest Fyn A/S vil samtidig bidrage til udviklingen af den fynske regionaløkonomi ved at skabe nye produkter og virksomheder.

Grøn idé bliver til virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce