Den lille fynske robotgriber fra On Robot, som har både Vækstfonden og to stærke robotnavne i ejerkredsen, flytter i større lokaler og søger tre nye medarbejdere samtidigt med at forhandlernettet udbredes i Europa og USA.

Den har kun to fingre, men den fynske robothånd fra On Robot har fået godt fat i kunderne i industrien herhjemme og i udlandet.

Den unge virksomhed flyttede tidligere i år ind i lokaler på havnefronten i Odense og fik flere muskler og penge tilført fra investorer som Vækstfonden, MIR-hovedaktionær Thomas Visti og tidligere Universal Robots-direktør Enrico Krog Iversen.

Firmaet har allerede så stor succes, at firmaet nu flytter igen - til større lokaler i industriområdet ved Hvidkærvej i den anden ende af Odense. Firmaet søger i øjeblikket tre nye softwareudviklere og samtidigt er den nyansatte salgschef i Europa, Kenneth Bruun Henriksen, i fuld gang med at udbrede forhandlernettet og sælge griberne over hele Europa.

- Det er første prioritet - men vi sælger også mange af vores gribere allerede. Vi overgår vores salgstal hver måned, siger han.

Griber flødeboller og stålemner

On Robot står bag en lille to-fingret griber, som let og hurtigt kan monteres på bl.a. Universal Robots robotarm og andre robotter. Derefter kan den håndtere alt fra en flødebolle til tungere metalobjekter. Der kan også monteres to griberhænder på samme arm, så tohånds-griberen kan løse to opgaver i en bevægelse og dermed spare kunden for en masse tid.

I robotkredse er det ikke ualmindeligt at tale om fordoblinger eller mere af salg, omsætning og resultat - og det er da den slags forventninger, Kenneth Bruun Henriksen har. Den 38-årige salgschef, som blev ansat som nummer syv i On Robot, har 10 års erfaring med lederstillinger inden for teknologi, salg og eksport - bl.a. hos Faaborg-virksomheden Skako - med sig ind i robotbranchen.

Da Kenneth Bruun Henriksen tiltrådte i januar havde On Robot 23 forhandlere i Europa, men siden da har han tilføjet 10 nye til listen og målet er mindst 20 mere på listen i år, siger salgschefen for Europa, som er i fuld gang.

- Jeg står et sted i det sydvestlige Tyskland lige nu, siger han over mobiltelefonen.

På verdensplan har On Robot etableret distribution i mere end 40 lande, herunder senest også et kontor i USA.

On Robot blev stiftet af Bilge Jacob Christiansen og Ebbe Overgaard Fuglsang i 2015.

  • Byline_

    Af: