Grevinde Alexandra til business-ledere: Pas på shitstorme

Grevinde Alexandra er vant til at holde taler, her ved åbningen af en kunstudstilling i Odense Zoo, men hendes rolle som business ekspert er forholdsvis ny. Arkivfoto: Louise Koustrup

Grevinde Alexandra til business-ledere: Pas på shitstorme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De sociale medier kan hurtigt gøre livet hedt for en virksomhed, hvis ledelsen ikke agerer troværdigt. Etisk lederskab er temaet, når grevinde Alexandra taler på Thinkers50 i Odense i slutningen af september.

Grevinde Alexandra vil tale om shitstorme og troværdig ledelse, når hun i slutningen af september går på talerstolen til det højprofilerede Thinkers50-arrangement i Odense. Temaet i år er Making Better Choices - at træffe bedre valg.

Arrangørerne har hyret Alexandra til at tale om troværdig ledelse med udgangspunkt i bogen "The Sincerity Edge: How Ethical Leaders Build Dynamic Businesses", som hun har udgivet i fællesskab med Timothy L. Fort fra Kelley School of Business på Indiana Universitet i USA.

I en pressemeddelelse siger grevinde Alexandra:

- "The Sincerity Edge" er tænkt som et redskab til ledere, der gerne vil blive bedre til at træffe de bedste og de rigtige beslutninger. Hermed mener jeg ansvarsbevidste og moralske valg, der ikke kun fokuserer på bundlinjen, men også bidrager til at gøre verden til et bedre sted.

Hun er meget opmærksom på, hvordan de sociale medier hurtigt kan gøre livet hedt - og næsten helt ødelægge - en forretning. For hun siger videre:

- Troværdig ledelse er vigtigere end nogensinde før, ikke mindst fordi responstiden er så hurtig på de sociale medier. Hvis en virksomhed ikke agerer oprigtigt, kan den hurtigt få sit omdømme ødelagt.

Thinkers50 26. og 27. september
Thinkers50 er en del af European Business Forum og afholdes den 26. og 27. september i Odense i Odeon. Der er plads til 500 deltagere. Et større antal studerende har gratis adgang og får plads på anden balkon. Billigste billetter koster 1475 euro. Desuden priser på 1975 euro og VIP-billetter til 2475 euro, de sidste giver adgang til at komme tættere på oplægsholderne og sidde til bords med dem til VIP-middagen om aftenen. Det er anden gang, Thinkers50 afholdes i Odense.Arrangementet er led i Odense Kommunes vækststrategi og støttes med kommunale kroner, cirka en million om året i år og de to næste år. I 2017 var tilskuddet 2,9 millioner kroner.Odense er udvalgt til at være centrum for Thinkers50 i Europa, mens New York, Abu Dhabi og Qingdao i Kina står for de øvrige regionale Thinkers50-aktiviteter. Læs mere på www.thinkers50.com og www.europe.thinkers50.com, som har mange detaljer om arrangementet.
Grevinde Alexandra er ikke uvant med at stå på en talerstol og tale for mange. Her bebuder hun sin afgang som protektor for Unicef for et par år siden. Arkivfoto: Bax Lindhardt, Scanpix
Grevinde Alexandra er ikke uvant med at stå på en talerstol og tale for mange. Her bebuder hun sin afgang som protektor for Unicef for et par år siden. Arkivfoto: Bax Lindhardt, Scanpix

Shitstormen mod Jensens

Grevinde Alexandra sætter ingen navne på, men det er nærliggende at tænke på Jensens Bøfhus i den forbindelse. I efteråret 2014 løb Jensens Bøfhus ind i en sand shitstorm, da virksomheden vandt en retssag mod en nordjysk restauratør, der ikke måtte kalde sin restaurant for Jensens Fiskerestaurant og derfor blev dømt.

Men hvad der blev vundet i retten, blev tabt flerfold i den offentlige mening, og shitstormen rasede blandt andet gennem Facebook-gruppen Boykot Jensens Bøfhus, som dog er døet helt hen med årene.

Netop den shitstorm har Jensens Bøfhus-ejer Palle Skov Jensen tidligere flere gange angivet som en af årsagerne til, at hans virksomhed har haft store problemer med underskud de seneste år. Netop i øjeblikket er virksomhedeni midt i en omfattende rekonstruktion.

12 konkrete steps fra Alexandra

Odense Kommunes vækstchef, Bjarke Wolmar, glæder sig over, at det er lykkedes at hyre grevinde Alexandra. Det er ham bekendt første gang, hun optræder som speaker i et internationalt forum med udgangspunkt i bogen og hendes nye karriere som business-kvinde med særligt fokus på etisk lederskab.

- Borgere og forbrugere lægger i stigende grad vægt på, at produkter produceres etisk korrekt, og at virksomheder tænker helhedsorienteret. Grevinde Alexandra kommer med en praktisk indgangsvinkel og 12 konkrete steps til, hvordan etisk lederskab kan forvaltes i dagligdagen, uddyber Bjarke Wolmar, der også er vice president i Thinkers50 Europe.

Der er nu i alt 17 talere klar til to-dages arrangementet i Odeon i Odense den 26. og 27. september. De nyeste på talerlisten er foruden grevinde Alexandra den europæiske chef for Google, Matt Brittin, og Whitney Johnson fra Harvard Business School, der har skrevet en bog om at disrupte sig selv.

Godt, de studerende er med

Grevinde Alexandra ser frem til at være en del af Thinkers50 European Business Forum, siger hun videre i pressemeddelelsen med disse ord:

- Det er et imponerende hold af dygtige professorer og businessledere, der samles i Odense til september, og der vil uden tvivl være meget inspiration at hente for deltagerne.

Der er plads til 500 deltagere, som skal betale mellem 11.000 og 18.500 kroner for de to dage. Desuden er der plads til en del studerende, der får gratis adgang. Det initiativ roser grevinde Alexandra.

- Det glæder mig meget, at der også vil være studerende til stede under konferencen. Nutidens ledere er nemlig også rollemodeller for de kommende generationer. Hvis vi vil ændre fremtiden på en bæredygtig måde, skal vi sætte gang i de disruptive tanker og gå forrest med et etisk og oprigtigt lederskab, siger hun.

Grevinde Alexandra til business-ledere: Pas på shitstorme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce