Greenpeace-danskere anholdt i Mærsk-aktion


Greenpeace-danskere anholdt i Mærsk-aktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Greenpeace retter med en klima-aktion i Bruxelles fokus på Mærsk og andre "klima-uansvarlige" virksomheder.

En lang række Greenpeaceaktivister - deriblandt tre danskere - er blevet anholdt af belgisk politi, efter at de onsdag blokerede for indgangen til et stort erhvervstopmøde i Bruxelles.

Aktionen var rettet mod blandt andet det danske rederi Mærsk og andre "klima-uansvarlige virksomheder" som Microsoft og Volkswagen, der deltager i topmødet.

Virksomhederne beskyldes for aktivt at modarbejde en EU-beslutning om at øge klimaindsatsen ved at hæve målet for reduktion af drivhusgasser fra 20 til 30 procent i 2020.

- Vi synes, det er fair at forvente, at Danmarks største virksomhed, som selv siger, at den vil være bedst på miljø, holder op med at bremse grøn, økonomisk vækst i Europa, siger Jan Søndergaard, politisk rådgiver i Greenpeace Norden.

På det to dages erhvervstopmøde, der er arrangeret af den europæiske erhvervsorganisation Business Europe, skal det diskuteres, hvordan Europa kan iføre sig førertrøjen i den globale økonomi og skabe bæredygtig vækst.

Talerlisten består af en lang række førende erhvervsledere og politikere, heriblandt EU's klimakommissær, Connie Hedegaard.

170 Greenpeace-aktivister iført jakkesæt fik dog forsinket starten af topmødet ved at lænke sig fast til metalstænger ved indgangsdørene. Belgisk politi måtte derfor skride til en masseanholdelse, inden mødet kunne starte.

- Vi håber, at vi har fået nogle af dem derinde til at tænke sig om en ekstra gang og komme med over på det rigtige hold, siger Jan Søndergaard.

Med på Greenpeaces "rigtige hold" med virksomheder, som offentligt bakker op om et 30 procents mål i EU, er blandt andet danske Danfoss, Vestas, Dong Energy, Rockwool, Velux og Tryg samt store internationale selskaber som Ikea, Phillips og Google.

Greenpeace-danskere anholdt i Mærsk-aktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce