Greenpeace: Facebook skal sikre ny grøn strøm

Strømmen til det kommende datacenter i Odense skal leveres af 70 nye norske vindmøller, men spørgsmålet er om de alligevel var blevet opført, lyder det fra miljøorganisationen Greenpeace. Organisationen mener, at Facebook, Apple, Google og andre bør sikre ny grøn strøm og ikke blot købe sig ind i eksisterende nordiske grønne projekter. Arkivfoto: Facebook

Greenpeace: Facebook skal sikre ny grøn strøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøorganisation roser Facebook for aftale, som sikrer grøn norsk vindstrøm til datacentret i Odense - men organisationen understreger også, at Facebook, Google, Apple og andre store datacenter-aktører ikke blot køber sig ind i allerede planlagte grønne energiprojekter.

Miljøorganisationen Greenpeace roser den amerikanske it-gigant Facebook for den nye aftale, som sikrer grøn og vedvarende vindenergi fra et nyt stor vindprojekt i Norge til datacentret i Odense.

Der bør dog være tale om ny strøm, hvis Facebooks grønne ambitioner ikke skal lyde alt for hule, lyder det fra Tarjei Haaland, klima- og energipolitisk rådgiver i Greenpeace.

- Det afgørende er, at Facebook rent faktisk sikrer opførelsen af ny vindenergi til det nordiske energinet og ikke blot opfylder sine egne mål om 100 procent grøn strøm ved at købe sig ind i projekter, der var blevet realiseret uanset, siger han.

Ifølge Facebook ville projektet i det sydøstlige Norge med 70 vindmøller ikke være blevet en realitet, hvis ikke det havde været for aftalen mellem Facebook, Vattenfall og selskabet Luxcara, der opfører og drifter vindprojektet i Norge.

Billig omgang

Det er da også helt afgørende, understreger Tarjei Haaland fra Greenpeace, for ellers er der tale om en gratis omgang for både Facebook og andre store datacenteroperatører.

- Hvis de strømslugende datacentre i Danmark opføres uden, at der stilles helt håndfaste krav fra regeringen om, at de skal bidrage med ekstra vedvarende energi, så kan IT-giganterne blot købe sig ind i puljen af vores grønne strøm. Det vil blive en gratis omgang for selskaberne. Derfor bør regeringen nu fremlægge de nødvendige krav til Facebook, Apple og Google for at sikre, at de bidrager med ekstra vedvarende energi, der matcher det forventede høje forbrug.

Greenpeace: Facebook skal sikre ny grøn strøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce