Syddanske Forskerparker i Odense udvider gratis tilbud til iværksættere efter overvældende succes.

Gratis kontorplads, rådgivning og sparring er gået rent ind hos fynske iværksættere, der sprænger rammerne hos Syddanske Forskerparker.

Her åbnede for knap to år siden et tilbud med plads til 30 iværksættere, og det tilbud er så godt, at det udvides fra mandag den 1. februar.

Da bliver 30 iværksætterpladser i Videnby suppleret med et startup-miljø med navnet TakeOff i Forskerparken i Odense. Her bliver der plads til 11 iværksættere.

- Det er en meget populær ordning, vi kører. Den koster ikke noget i et år, og er der noget, man mangler som iværksætter, så er det penge, siger Søren Holmberg, projektleder for Syddanske Forskerparker.

Succesrate på 66 procent

Iværksætter-tilbuddet indebærer, at de nystartede firmaer skal videre ud i verden efter et års tid, og ifølge Søren Holmberg viser de første evalueringer, at to tredjedele af iværksætterne fortsætter.

- 66 procent af de tyve iværksætterteams, der har været gennem deres første år i takeOff, er kommet videre - enten med egen finansiering eller med ekstern. Det er ekstremt godt, siger Søren Holmberg.

Sidder man og er iværksætter og har lyst til at benytte sig af det nye tilbud, kan man fra 1. februar klikke ind på en ny website - www.TakeOffNow.dk.

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.