Granat fra Vietnamkrigen dræber to børn


Granat fra Vietnamkrigen dræber to børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bomber fra Vietnamkrigen har dræbt mindst 42.100 efter krigens afslutning i 1975.

To børn blev dræbt og seks andre blev alvorligt såret, da en granat fra Vietnamkrigen eksploderede mellem hænderne på dem, da de legede med den, siger politiet i Hanoi.

- Børnene, der alle var 11 år og gik i samme klasse, var på vej hjem fra skole i den sydlige Dak Nong provins tirsdag, da de fandt granaten, som menes at være fra en amerikansk-fremstillet M79 granatkaster, siger en talsmand for politiet.

Granaten blev fundet i et område, som var stærkt mineret under krigen, der endte med Vietnams genforening i 1975. Det er sker jævnligt, at der bliver fundet ueksploderede sprængstoffer i området.

- To børn døde på vej til hospitalet, mens seks andre behandles for alvorlige kvæstelser, siger politiets talsmand.

Officielle tal viser, at mindst 42.100 mennesker er blevet dræbt og 62.100 er blevet såret af bomber, miner og granater fra Vietnamkrigen efter dens afslutning.

Fire små børn udløste sidst år en familietragedie, da de legede med en granat fra Vietnamkrigen ved en familiefest i det sydlige Vietnam. Fire børn blev dræbt og fire andre personer blev hårdt såret.

Myndighederne sagde efter den ulykke, at de skulle bruge, hvad der svarer til over ni milliarder kroner, for at rydde et område på 1,3 million hektar - 20 procent af landets areal - for ueksploderet ammunition.

Den vietnamesiske regering sagde i 1995, at to millioner civile vietnamesere blev dræbt i krigen. De flest civile blev dræbt i Sydvietnam.

Granat fra Vietnamkrigen dræber to børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce