Grænsen er nået


Grænsen er nået

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er et klokkeklart behov for afgiftslettelser i forbindelse med den kommende finanslov. Det mener administrerende direktør for De Samvirkende Købmænd John Wagner på baggrund af den undersøgelse, som foreningen og HTS har foretaget blandt landets købmænd.

- Fire ud af fem butikker giver udtryk for, at der "i høj grad" er et grænsehandels-problem med øl, mens tre ud af fem ser et problem med vin, og halvdelen har et problem med sodavand. DSK har desuden erfaret fra en lang række også større butikker, at omsætningen af øl for første halvår af 2004 gennemsnitligt lå ca. 10 procent under tilsvarende periode sidste år. Den væsentligste forklaring er fortsat øget grænsehandel, siger John Wagner.

- Ølafgiften for en almindelig pilsner udgør efter omlægningen til oktober kr. 1,11 kroner inklusiv moms. Ved at halvere ølafgiften vil et godt tilbud på mærkevareøl vil være cirka 77-80 kroner pr. kasse. Det bør være tilstrækkeligt til, at det vil mindske grænsehandlen og kunne mærkes på salget i de danske butikker, siger John Wagner.

Organisationerne foreslår samtidig en tilpasning af vin-afgiften, så grænsehandlen dæmpes for vin, og der ikke ændres utilsigtet på forholdet mellem salget af øl og vin.

- Spiritus og tobaksvarer er derimod i mindre grad et grænsehandels-problem i dag. Danskerne køber i højere grad varerne hjemme, hvilket sikrer danske arbejdspladser, bedre miljø samt skatte- og afgiftsprovenu af flere varer til den danske statskasse. Det betyder at afgiftssænkningerne, på disse to områder, har virket efter hensigten, siger John Wagner.

Grænsen er nået

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce