Google-ejere runder 100 milliarder dollar i reklamesalg

Google-chef Sundar Pichai fremlagde torsdag kvartalsregnskab. Trods en tsunami af reklameindtægter skuffede resultatet.

Google-ejere runder 100 milliarder dollar i reklamesalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekordstort salg af reklamer er ikke nok for Google-ejere, der skifter ud i bestyrelsen.

Trods rekordstore indtægter fra salg af reklamer på over 100 milliarder dollar, var det et skuffende regnskab, som Googles ejere, Alphabet, lagde frem torsdag aften dansk tid.

Særligt reklamer på søgemaskinen Google bliver ved at med generere indtægter - omkring 162 milliarder kroner i fjerde kvartal af 2017 alene - men det var ikke nok til møde analytikernes forventning.

Det skriver erhvervsmediet CNBC.

Noget tyder på, at der internt i Alphabet også er et ønske om bedre resultater. I hvert får Alphabet ny bestyrelsesformand, John Hennessy.

Regnskaber viser, at reklamerne på Google får stadigt flere klik. Men selskabets kunder betaler samtidig mindre for deres reklamer.

Imens oplever Google en stigende udgift til blandt andet Apple for at sikre, at Apple-brugere benytter Google som søgemaskine.

De bekymrende tendenser for Alphabet forstørres i kvartalsregnskabet af en engangsudgift som følge af den amerikanske skattereform.

Selv om Alphabet fremover forventer at få gavn af reformen, skal den i første omgang betale omkring 18 milliarder kroner. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Regnskabet afslører ifølge nyhedsbureauet AP også et paradoks for Alphabet. Google-direktør Sundar Pichai mener, at kunstig intelligens bliver vigtigere for menneskeligheden end vand og elektricitet.

Men trods tiltroen til algoritmerne, vokser lønningslisterne.

I de sidste tre år er der ifølge AP blevet ansat, hvad der svarer til 25 personer om dagen hos Google, YouTube og resten af Alphabet.

Google er blandt de platforme, der er under pres for at sikre, at magter uden for USA ikke misbruger dem til propaganda.

Samtidig har YouTube, der også ejes af Alphabet, oplevet kritik fra brugere, der deler kontroversielt indhold rettet mod unge.

En del af ansættelserne er folk, der skal gennemgå indhold på Google, som strider mod retningslinjerne, men som algoritmerne ikke kan fange.

FAKTA: Sådan tjener Googles ejere sine penge
Selskabet bag det, der startede med søgemaskinen Google, Alphabet, tjener milliarder og atter milliarder.

Langt hovedparten af indtjeningen kommer fra reklamer på Googles søgemaskine samt tilkøbte internettjenester som YouTube.

Samlet omsatte Alphabet for 90,3 milliarder dollar - 540 milliarder kroner - i 2016.

Se her, hvor milliarderne strømmer ind fra:

* 79,4 milliarder dollar eller 88 procent af omsætningen kom ind fra reklamer.

* Af dem kom 63,8 milliarder dollar fra selskaber og platforme, som Google ejer. Det er søgemaskinen Google, YouTube, e-mailtjenesten Gmail og korttjenesten Google Maps.

* I denne kategori ligger også indtægter fra reklamer på Google Play, hvor brugere af styresystemet Android til mobiltelefoner henter apps.

* 15,6 milliarder dollar eller 17 procent af omsætningen kom fra reklamer på hjemmesider, der bruger Google til at sælge reklameplads via produkterne AdSense, AdMob og DoubleClick AdExchange.

* Ud over reklamer omsatte Google for 10,1 milliard dollar - 60,5 milliarder kroner - under "anden omsætning".

* Det dækker over Googles andel af salg af apps til mobiltelefoner, Googles andel af mersalg til apps og hardware.

* Sidste år omsatte Google for 809 millioner dollar under afdelingen "other bets".

* "Other bets" dækker over en række mindre, mere eksperimentelle selskaber, som Alphabet satser på.

* Det omfatter blandt andet selskabet Nest, der digitaliserer hjemmet, internettjenesten Google Fiber og Google Verily, der opererer inden for digitalisering af sundhedssektoren.

Kilder: Alphabet.com

Google-ejere runder 100 milliarder dollar i reklamesalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce