Gode tal blev straffet


Gode tal blev straffet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Novo-aktien blev straffet, da de gode tal ikke nåede helt op til markedets forventninger

Gode tal, men fald i aktiekursen. Sådan tegnede billedet sig, efter at medicinalkoncernen Novo Nordisk i går fremlagde regnskab for årets første seks måneder. Omsætningen gik frem med mere end en milliard kroner til 21,7 milliarder kroner, svarende til en vækst på syv procent. Målt i lokale valutaer var fremgangen endnu større, nemlig 13 procent.

Men tallene lå tæt på det forventede i markedet, og en lille opjustering fra selskabet på resultatsiden var ikke nok til at redde selskabets aktie fra at tabe i værdi. Op ad dagen sank Novo-kursen med over fire procent.

Novo Nordisks administrerende direktør, Lars Rebien Sørensen, erklærede sig meget tilfreds med resultaterne. Han fremhævede robust vækst for salget af både moderne insulin, blødermidlet NovoSeven og væksthormonet Norditropin.

Samlet set følger salget i Novo Nordisk i store træk udviklingen hos de store konkurrenter på insulinområdet, Eli Lilly og Sanofi Aventis. Men det betyder ikke, at man kommer let til markedsandelene, understreger økonomidirektør Jesper Brandgaard.

- Der er tale om en intens konkurrence på hovedmarkederne Europa, Nordamerika og Japan, og der sættes betydelige ressourcer ind fra de tre selskaber, siger Jesper Brandgaard.

Kina vokser som marked

Han kan glæde sig over, at Novo Nordisk øger forspringet en anelse på udviklingsmarkeder som Kina og Rusland, hvor selskabet i forvejen står stærkt. Kina er vokset til at være fjerdestørste markedsland for Novo Nordisk og har dermed passeret Storbritannien.

- Vi forventer et salg på mere end to milliarder kroner til Kina i 2008, siger Jesper Brandgaard.

Resultatet af den primære drift blev et overskud på 5,7 milliarder kroner, og på dette punkt i regnskabet venter Novo Nordisk nu en anelse bedre resultat end tidligere.

Selskabet fremhæver som særlige milepæle, at man har fået indsendt ansøgninger om godkendelse af det nye middel liraglutide. Indtægter fra dette produkt venter Jesper Brandgaard dog først at se i regnskabet fra midten af næste år. (ritzau)

Gode tal blev straffet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce