Gode nyheder for aktiemarkederne


Gode nyheder for aktiemarkederne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den amerikanske centralbank redder forsikringsgiganten AIG fra konkurs. Det giver positivt skub til aktierne, selv om centralbanken samtidig holder renten i ro.

De tyve største danske aktier åbnede positivt onsdag morgen, oven på nattens dramatiske redningsaktion i USA, hvor den amerikanske centralbank gav kriseramte AIG en kapitalindsprøjtning.

C20 indekset på Københavns Fondsbørs var efter et kvarters handel steget med næsten 2,7 procent, ganske som analytikere forventede.

- De asiatiske markeder ser også meget fornuftige ud her til morgen, så vi forventer at lettelsen også vil sprede sig til de europæiske markeder, siger Claus Paaske Larsen, chefrådgiver i Nordea, til Ritzau.

Lettelsen breder sig, fordi den amerikanske centralbank har sendt en redningsplanke ud til det kriseramte forsikringsselskab AIG.

Selskabet får et lån på 85 milliarder dollar (444 milliarder kroner), meddelte USA's regering natten til onsdag. Det sker i et forsøg på at dæmme op for den uro, der har ramt de globale finansmarkeder verden over i kølvandet på investeringsbanken Lehman Brothers' kollaps.

- Derudover kom den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley med et regnskab, der var pænt og fornuftigt, og det gjorde, at det amerikanske marked sluttede positivt, siger Claus Paaske Larsen.

Gode nyheder for aktiemarkederne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce