• Der var god stemning, da ejer og direktør Thomas Visti forleden sendte medarbejdere i Mobile Industrial Robots (MIR) på sommerferie.
  • MIR er godt på vej mod målet om 75 millioner kroner i omsætning i 2017 - det er en 15-dobling på to år.

Der var god stemning, da direktøren i en af de hastigt voksende robotvirksomheder i Odense forleden sendte medarbejderne på sommerferie.

Målet om at nå en ambition om 75 millioner kroner i omsætning i 2017 ser ud til at være mere end realistisk hos Mobile Industrial Robots (MIR), som er en af de virksomheder, der er med til at skabe den gode statistik for væksten i omsætning og overskud, som bringer Odense og Fyn i top sammenlignet med resten af landet. Revisionskæde BDO står bag statistikken.

- Vi holdt status med vores medarbejdere fredag, før de kunne gå på en velfortjent sommerferie. Vi kunne fortælle, at vi er lidt foran budgettet og ser ud til at ramme det for hele året, siger direktør og hovedaktionær Thomas Visti over en telefonlinje fra New York.

Han holder ikke sommerferie, men er i byen for at mødes med sin amerikanske salgschef Ed Mullen og den ene medarbejder i salgskontoret i Long Island uden for Manhattan.

Dermed forventer han og resten af MIR at nå en omsætning på 75 millioner kroner i 2017, hvilket vil være en 15-dobling af omsætningen i forhold til for to år siden, hvor den var på fem millioner kroner.

- Det er rigtig godt, siger Thomas Visti med slet skjult fynsk ironi.

Kun begyndelsen

Det er mere end rigtigt godt, understreger en særdeles tilfreds direktør og tilføjer, at virksomheden ligesom branchen, hvor MIR er firstmover på området for letprogrammerbare mobile logistikrobotter, først lige er kommet i gang.

- Vi er kun i begyndelsen nu, og det kan eksplodere hvornår det skal være, siger han.

MIR havde sidste år et underskud på 2,1 millioner kroner og året før et minus på to millioner efter skat.

Mobile Industrial Robots er stiftet af Niels Jul Jacobsen tilbage i 2013. Thomas Visti med en fortid som direktør i Universal Robots, hvor han også var medejer, kom til i 2015 sammen med UR-stifter Esben Østergaard og it-investor Torben Frigaard. Siden har de ikke set sig tilbage.

Virksomheden har på et år og med blot to medarbejdere i USA indtaget det amerikanske marked i en grad, så USA i dag udgør 35 procent af omsætningen. Man har åbnet egne kontorer i Barcelona, Shanghai, Dortmund og Singapore, hvor man i øjeblikket leder efter flere folk, og på verdensplan er der tilknyttet 100 forhandlere i 40 forskellige lande.

Verdensfirmaer som kunder

I Danmark flyttede MIR sidste år i nye lokaler i Tietgenbyen, men jagten er allerede gået ind på nye og større lokaler. Indtil da har Thomas Vist lejet sig ind i 500 kvadratmeter et andet sted i byen, hvor der skal installeres udviklingsfolk og udføres test på virksomhedens MIR100- og den nyeste MIR200-robot.

Antallet af medarbejdere er nået 55, når de 10 ledige stillinger, som virksomheden har i øjeblikket, er besat pr. 1. september. Samtidigt bestiller kunderne, som tæller de største produktions- og industrinavne i verden som Flextronics, Adidas, Faurecia og Ford i stigende grad 3-5 robotter ad gangen.

- Og vi har projekter, hvor en kunde som amerikanske Carrier i første omgang køber tre robotter, men så vender tilbage og køber yderligere 20 stk. Og det er til en fabrik, siger Thomas Visti.

Senest har Apple købt sine første robotter og annonceret, at de kommer til Fyn for at besøge den lille fremadstormende robotproducent senere på året.

- Det er ikke hver dag, at en virksomhed som vores får så prominente gæster helt fra Californien, siger Thomas Visti.

Det er ikke kun store giganter som Apple, der har fået øje på MIR. MIR er udset til at være case for andre iværksættere i et europæisk program for iværksættere gennem EU, og samtidigt er MIR med i opløbet om endnu en iværksætterpris.

Mobile Industrial Robots er blandt de sidste fem deltagere i opløbet til Nordic Start-Up Award, 50 nordiske iværksætterfirmaer var nomineret.

  • Byline_

    Af: