God forretning af lave store sport events

Viktor Axelsen - her i aktion i udlandet - og Denmark Open i Odense er en god forretning. 2017-udgaven skabte 16 millioner kroner brutto i turismeomsætning, viser undersøgelse fra Wilke. Foto: Russel Cheyne/Scanpix 2017

God forretning af lave store sport events

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sport Event Denmark har på ti år gennem flere end internationale sport events i Danmark - heraf godt 60 på Fyn - skabt en meromsætning for turismeerhvervet på godt 1,5 milliarder kroner.

Afviklingen af store sportevents giver øget omsætning i turismeerhvervet. Ikke den store nyhed på Fyn, hvor der siden 1999 har været tæt samarbejde omkring større sportsbegivenheder. Men især de seneste ti år, hvor Sport Event Denmark har eksisteret, har der været ekstra fart på.

I de ti år har der samlet set været en anslået udenlandsk turismeomsætning på i alt godt 1,5 milliarder kroner i hele Danmark fra flere end godt 300 sport events over hele landet. Her har Fyn taget sin pæne andel, idet der på Fyn har været afholdt godt 60 sport events på de ti år, fordelt på byerne Odense, Svendborg, Assens, Middelfart, Bogense, Kerteminde og Troense.

Et af flagskibene på Fyn er Denmark Open i badminton, som de seneste 12 år har været afholdt i Odense, og de seneste par år har været med i den verdensomspændende Super Series-serie, højeste kategori inden for sporten. En frisk opgørelse, offentliggjort lige efter nytår, viste, at bruttoeffekten af Denmark Open i 2017 var en meromsætning på 16 millioner kroner på Fyn.

2018 kommer til at byde på en af de største sports-begivenheder afviklet på Fyn nogensinde, når 2018 ITU Multisport World Championships Festival afholdes i Svendborg, Middelfart og Odense. Her er der tale om hele fem VM'er i tre forskellige triatlondiscipliner, og det hele foregår i perioden 6. til 14. juli i de tre nævnte byer.

Rykket op på 14.-plads

Ti-året for Sport Event Denmark blev markeret torsdag i København, og her sagde direktøren for Sport Event Denmark, Lars Lundov, at man til fulde har levet op til sloganet "Hosting Winners" (vært for vindere).

- Vi har skabt rammerne for vinderne på banen ligesom både forbund, byer og Danmark også er blevet vindere, lød det fra Sport Event Denmark-direktøren.

De mange sportsbegivenheder, der er afholdt gennem de seneste ti år i 62 forskellige danske byer, har medvirket til at rykke Danmark fra en 20.-plads i 2009 til en 14.-plads i 2017 på SportCals internationale rangliste over event-destinationer.

God forretning af lave store sport events

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce