Global vaskerigigant køber ind i fynsk robotvirksomhed: Teknologi fra Odense skal indtage verden

Direktør i Inwatec Mads Andresen (i midten) og investor Lars Hansen (t.v.) fik besøg af Jensen-Groups administrerende direktør, Jesper Munch Jensen, der har købt 30 procent af det fynske robotfirma. Foto: Niels Baldus/Baldusfilm

Global vaskerigigant køber ind i fynsk robotvirksomhed: Teknologi fra Odense skal indtage verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdens største leverandør af vaskerimaskiner, Jensen-Group, køber 30 procent af robotvirksomheden Inwatec fra Fyn. Inwatec har udviklet teknologi, som ved hjælp af kunstig intelligens gør det muligt at opdage og fjerne fremmedobjekter i vasketøj, og med Jensen-Groups kontakter kan teknologien indtage hele verden, siger direktør Mads Andresen.

Den fynske virksomhed Inwatec har med stor succes udviklet en robotløsning til vaskeribranchen, der kan opdage kuglepenne og andre fremmeobjekter i snavset vasketøj, så tøjet ikke bliver ødelagt under vasken. Det er så stort et hit, at Odense-virksomheden i sit ottende regnskabsår fordoblede antallet af medarbejdere.

Det fortalte direktør og stifter Mads Andresen tidligere i år til Fyens Stiftstidende, og det kan være, at den internationale producent af vaskerimaskiner, dansk-belgiske Jensen-Group, har læst med. I hvert fald har NV Jensen-Group overtaget 30 procent af den fynske robotvirksomhed, som har underrettet den lokale fondsbørs om aktiekøbet og ligeledes lagt en pressemeddelelse ud på sin hjemmeside.

- Vi kender hinanden fra branchen, og vi har også arbejdet sammen på nogle projekter, siger Mads Andresen, der tror, at Jensen-Group kan hjælpe Inwatec med at etablere sig på udenlandske markeder.

- Jensen-Group er den største leverandør af vaskerimaskiner, og de har kontorer over hele verden. Det er nærmest deres motto, at de er lokalt til stede, og det vil sige, at i Frankrig har de franskmænd ansat, i Australien har de australiere, og i Kina er det kinesere. Det betyder, at de lokale vaskeriejere kan tale med leverandøren på deres eget sprog, og det er vigtigt, når man skal have fat i et marked, for man sælger ikke bare maskiner, men også tillid.

Jensen-Groups administrerende direktør, Jesper Munch Jensen, kalder købet af Inwatec for en fantastisk aftale, som kan løfte hele vaskeribranchen til et meget højere niveau. Foto: Niels Baldus/Baldusfilm
Jensen-Groups administrerende direktør, Jesper Munch Jensen, kalder købet af Inwatec for en fantastisk aftale, som kan løfte hele vaskeribranchen til et meget højere niveau. Foto: Niels Baldus/Baldusfilm

Kunstig intelligens reducerer fejl

En af grundene til, at Jensen-Group gerne ville have en bid af Inwatec er netop den fynske virksomheds automatiserede løsning til at finde eksempelvis kuglepenne i vasketøjet.

Teknologien fra Fyn skanner tøjet for at opdage fremmedlegemer - og det gør den ved hjælp af kunstig intelligens og brug af et kæmpe fotobibliotek med en million billeder af forskellige beklædningsgenstande som kitler, skjorter og bukser.

- Vi træner vores robotter ved hjælp af kunstig intelligens, så kuglepennen bliver fundet og tøjet sorteret fra, inden det når vaskemaskinerne. Det betyder, at vi kan reducere antallet af fejl. En menneskelig medarbejder vil typisk lave fejl i 5-10 procent af tilfældene, mens vores robot har en fejlprocent på 1-2 procent, har direktør og stifter Mads Andresen tidligere forklaret Fyens Stiftstidende.

Mads Andresen ser frem til at fortsætte udviklingsarbejdet i samspil med den nye store medejer, som giver adgang til et stort globalt kundeunderlag og distributionsnetværk, og han tilføjer, at man allerede nu går ud og søger tre ekstra medarbejdere til basen på Fyn. I dag har Inwatec, der er stiftet i 2009, 30 medarbejdere og er til stede i 25 lande verden over. Med den nye storinvestor.

Automatiserer alle processer

Ifølge oplysningerne fra de to parter skal Inwatecs ingeniører fremover arbejde tæt sammen med staben i Jensen-Group for at udvikle nye løsninger og tjenester til tunge vaskerier, som er den nye medejers primære kunder. Visionen lyder kort og godt på at "automatisere alle processer i store vaskerier". Den nye medejer forventer at kunne fremskynde denne proces ved at investere i robotteknologien og brugen af kunstig intelligens, som er skabt af fynske Inwatec.

Om købet af 30 procent af Inwatec siger administrerende direktør i Jensen-Group, Jesper Munch Jensen i pressemeddelelsen:

- Vi skal fortsætte vores arbejde med udvikle digitale løsninger til fuldautomatiske vaskerimaskiner, siger han.

Mads Andresen, som er uddannet softwareingeniør fra Odense Teknikum, fortsætter som direktør og hovedanpartshaver i Inwatec. Det er primært hans forretningspartner, den lokale investor Lars Hansen, der sælger ud af sine anparter.

Prisen og den præcise ejerfordeling er ikke offentligt kendt.

Inwatecs egen video om salget

Global vaskerigigant køber ind i fynsk robotvirksomhed: Teknologi fra Odense skal indtage verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce