Glente-paradoks: Nye foreninger får billigere internet


Glente-paradoks: Nye foreninger får billigere internet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antenneforening kan levere op til 50 procent billigere end Canal Digital

Mens mangeårige medlemmer af Glentevejs Antennelaug må betale ved kasse ét hos Canal Digital, kan den odenseanske antenneforening selv levere internet langt billigere til de nye medlemsforeninger i Tarup og Kolibri.

Det viser en analyse, som Glentevejens tekniske direktør Steen Nicolaisen har udarbejdet over forskellige internet-leverandørers priser.

I øjeblikket tilbyder Glentevejs Antennelaug internet til Kolibri og Tarup Antennelaug, der er henholdsvis 15, 50 og 36 procent billigere for 1, 4 og 8 megabit-forbindelser.

- Vi er billige, fordi vi selv køber udstyret ind og driver det selv. Desuden skal vi ikke have noget stort overskud. Canal Digital har landets dyreste internetpriser til trods for, at de burde kunne opnå stordriftsfordele ved at levere til 13.000 kunder og tilmed bruger den billigste leveringsform, nemlig kabelnet, siger Steen Nicolaisen.

Som omtalt i Stiftstidende de seneste dage har Canal Digital hevet deres største kunde Glentevejs Antennelaug i retten, fordi de bruger de såkaldte returveje, som Canal Digital købte af Ole Eriksen Kabel TV.

- I Canal Digital kan vi ikke stille noget op over for GAL's ønske om at selv at drive egen internetforretning over for nye antenneforeninger, der eventuelt fusionerer med GAL. Det kan de fuldt ud gøre, som det bedst passer dem. Sagens kerne er blot, at de ikke kan bruge det kabel-anlæg, som vi har medfinansieret, siger informationsmedarbejder Catja Middelboe Andersen fra Canal Digital.

Det bestrider Glentevejs Antennelaug.

Sagen skal nu afgøres som en voldgiftssag.

Ifølge Glentevejens prissammenligning er antenneforeningen i Sanderup-Dyrup billigste internetudbyder på kabelnet.

Canal Digitals kontrakt på returvejene udløber først i 2019, så der er næsten 10 år endnu, før foreningen selv kan overtage alle rettigheder.

Glente-paradoks: Nye foreninger får billigere internet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce