Glade kunder: Assens-fabrik regner med stor gevinst fra nyt produkt

Direktør Mogens Laursen, Broen, ærgrer sig over, at produktionen er forsinket. - Men det afgørende er, at markedet har taget rigtig godt imod vores nye produkt, siger han. Arkivfoto.

Glade kunder: Assens-fabrik regner med stor gevinst fra nyt produkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ventil-fabrikken Broen i Assens venter stor fremgang i de kommende år efter lanceringen af et nyt produkt, der bliver produceret på en topmoderne og meget automatisk linje i det fynske hovedsæde.

Et helt ny slags ventil og en helt ny måde at producere på vil give Assens-fabrikken Broen en god vækst i de kommende år.

Det mener virksomhedens tekniske direktør, Mogens Laursen, der er blevet overbevist efter, at den nye ventil er begyndt at komme ud til kunderne i år.

- Markedet og kunderne tager fantastisk godt imod den. Vi var forberedt på at skulle ændre noget, når først den blev brugt i stor skala, men der har ikke været nogen problemer og kun positive tilbagemeldinger, siger Mogens Laursen.

Derfor venter han stigning i salget fra 2019, når lanceringen er skredet længere frem.

Den nye ventil er foreløbig blevet lanceret i Skandinavien, efter sommerferien andre udvalgte, europæiske markeder efter. Dermed er der mulighed for at fange eventuelle problemer, før produktionen kommer op i fuld skala.

Broen A/S
Hjemsted: Assens

CVR-nummer: 71 17 25 11

Direktion: Holger Clemens Rohrer (adm.), Mogens Garde Laursen (teknik), Lene Schwartz (økonomi)

Bestyrelse: Arno Rudolf Monincx (formand), Wiebe Arnold Pelsma, Johnny Ejigendaal og Anders Cold samt Stefan Greve Klaaborg og Dorte Abildgren Pedersen (medarbejdervalgte)

Ejer: Aalberts Industries, Holland (børsnoteret).

Regnskabstal 2017:

Omsætning: 605 millioner kroner (2016: 611)

Overskud af ordinær drift: 77 millioner kroner (2016: 77)

Gevinst ved salg af datterselskab: 22 millioner kroner (2016: 0)

Overskud før skat: 92 millioner kroner (2016: 70)

Overskud efter skat: 74 millioner kroner (2016: 52)

Egenkapital: 300 millioner kroner (2016: 271)

Antal ansatte: 574 - heraf cirka 100 i Assens (2016: 569)
De nye ventiler som blandt andet skal afløse Broens kendte Ballofix-produkter. Arkivfoto.
De nye ventiler som blandt andet skal afløse Broens kendte Ballofix-produkter. Arkivfoto.

Forsinket produktion

Ventilen er nyudviklet helt fra bunden, og for kunderne er det en fordel, at den kan laves i forskellige ståltyper i stedet for udelukkende i messing, som traditionelle ventiler. Desuden er der ingen overhovedet ingen bremse på strømmen igennem en åben ventil, hvilket også er anderledes.

For Broen er den største fordel, at den samme ventil kan bruges til både VVS, fjernvarme og gas, hvor virksomheden hidtil har haft tre forskellige produktprogrammer.

- Dermed får vi en langt bedre volumen på produktionen og kan producere mere rationelt, siger Mogens Laursen.

Han er tilfreds med både produkt og modtagelse, men til gengæld er lanceringen kommet noget senere end planlagt. Der er investeret 40 millioner kroner i en helt ny, avanceret og automatiseret produktion i Assens, og den linje har virksomheden haft svært ved at køre ind.

- Produktet er nyt, produktionsmetoden er ny og maskinerne er nye og avancerede, så vi har ikke kunnet læne os op ad nogen af vores tidligere erfaringer. Derfor har det taget længere tid end planlagt, at få det hele til at køre, siger Mogens Laursen, der stadig mangler 25-30 procent før fabrikken er på fuld styrke.

- Men vi kan se, at produktionen er godt på vej, derfor tør vi gå i gang med at sælge produkterne, siger han.

Frasalg gav fremgang

Mens en stor del af Broens hidtidige produktion tidligere er flyttet til datterselskaber i blandt andet Polen, så bliver det nye produkt produceret i Assens. Til gengæld giver den ikke mange nye arbejdspladser på grund af de automatiserede processer.

- For de fleste virksomheder er automatisering den eneste måde at beholde produktion i Danmark. Denne linje har måske givet nyt arbejde til 10 ansatte, og hvis fremgangen fortsætter, kan det være, at der kommer yderligere 10 nye arbejdspladser i 2019, siger Mogens Laursen.

Broen-koncernen fik en stor fremgang i overskuddet i 2017, men det skyldes udelukkende, at den solgte et datterselskab til en anden del af den hollandske børsnoterede Aalberts-koncern, som den er en del af. Bortset fra gevinsten fra denne handel var tallene næsten uændrede fra 2016 til 2017. Det samme bliver tilfældet for 2018, men fra 2019 forventer man fremgang på grund af den nye ventil.

Udviklingen i Rusland, der tidligere var et meget stort og givtigt marked for Broen, kan ændre på virksomhedens udsigter for de kommende år.

Cirka 100 personer arbejder ved hovedsædet i Assens - enten i produktion, salg, udvikling eller administration. De øvrige 480 medarbejdere er ansat på fabrikker i Polen, Rusland og USA.

Glade kunder: Assens-fabrik regner med stor gevinst fra nyt produkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce