Gennembrud for vikaransatte


Gennembrud for vikaransatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye EU-regler for vikarområdet, der måske vedtages i dag, giver klarere regler og bedre forhold for de op mod 50.000 vikaransatte danskere, som i dag udfylder i alt 25.000 fuldtidsjob.

- Vikarer er nemme at hyre og nemme at fyre. Det er helt rimeligt, at de får de samme rettigheder som fastansatte, siger sektorformand Karin Retvig, HK/Privat.

På dagens EU-møde i Luxembourg er der en sjælden mulighed for, at ministre fra de 27 lande kan enes om nye regler for både vikarer og arbejdstid i Europa.

Arbejdstidsdirektivet omhandler retten, eller pligten, til at overarbejde og har i årevis delt EU-landene i en britisk og en fransk blok, uden at sagen kom ud af stedet.

Men en ny og banebrydende aftale på det britiske arbejdsmarked kan føre til en europæisk løsning, selvom der stadig udestår svære forhandlinger ifølge danske embedsmænd, som i øvrigt pointerer, at den danske aftalemodel er sikret i det nye direktiv.

En EU-pakkeløsning omfatter et vikardirektiv, som den danske regering hidtil har været med til at blokere for.

- Det er virkelig glædeligt, hvis den danske regering skifter kurs. Den har helt urimeligt blokeret for at få indført ligeværdige forhold for vikarerne, også i Danmark, siger Karin Retvig fra HK/Privat. (ritzau)

Gennembrud for vikaransatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce