Generalforsamling i Totalbanken: Storaktionærer kom i mindretal

Den seneste generalforsamling den 22. august i Totalbanken, Aarup. Fra højre: Heine Delbing, Michael West Hybholt, og Keld Asbæk. Foto: Jesper Beenfeldt Nielsen

Generalforsamling i Totalbanken: Storaktionærer kom i mindretal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstraordinær generalforsamling i Totalbanken gav opbakning til bestyrelsen, mens to storaktionærer kom i mindretal i deres forsøg på at tvinge banken til at undersøge en fusion eller et salg.

Totalbanken skal fortsat være en selvstændig lokalbank på Fyn. Det er resultatet efter en ekstraordinær generalforsamling i Aarup tirsdag aften.

- De to forslag, som var fremsendt til generalforsamling, bliver ikke til noget, siger Ivan Sløk, direktør i Totalbanken.

De to storaktionærer, den fynske erhvervsmand Heine Delbing og aktieanalytiker Michael West Hybholt, var gået sammen om et forslag i et forsøg på at få bestyrelsen i banken til at undersøge mulighederne for en fusion eller et samlet salg af banken.

Det var også, hvad de talte for på den ekstraordinære generalforsamling forud for aktionærernes afstemning.

- Vi er meget fortørnede over, at bankens bestyrelse annoncerede en 90 til 100 millioner kroner fortegningsemission uden at have foretaget en grundig undersøgelse af, om der fandtes andre og bedre muligheder for at fremtidssikre Totalbanken, sagde Michael West Hybholt ifølge generalforsamlingens referat.

De to oprørsaktionærer ejer omkring 23 procent af aktierne i Aarup-banken.

- Vi er bekendt med, at Totalbanken har fået henvendelser fra tre af hinanden uafhængige parter, som gerne vil tale branchekonsolidering eller samarbejde. Derudover har vi en begrundet formodning om, at også andre har henvendt sig. Alle disse henvendelser har bestyrelsen i Totalbanken ikke ønsket at undersøge nærmere, selv om de potentielt kunne fremtidssikre banken på attraktive vilkår for både bankens medarbejdere, kunder og aktionærer. Det er vi naturligvis meget utilfredse med, sagde Michael West Hybholt videre.

Efter et indlæg fra bestyrelsesformand Poul Fischer gik generalforsamlingen til afstemning.

- Resultatet ligner det, som vi så sidste gang, nemlig at 55 procent har stemt for bestyrelsens holdning, og 45 procent har stemt for de to aktionærers forslag. Det betyder, at de to forslag ikke bliver til noget, siger Ivan Sløk.

Kurs er udstukket

På generalforsamlingen var der en livlig debat, og efter afstemningsresultatet forventer bankdirektøren, at kursen nu er udstukket.

- Nu er der en afklaring, om vi skal gå til højre eller venstre. Det er nemmere at agere i, end når man står ved en skillevej. Det er dejligt, erkender Ivan Sløk.

Om der nu er ro omkring bankens fremtid svarer bankdirektøren en anelse forsigtig på.

- Vi ved i hvert fald, at der er ro omkring de ting, der kunne ske. På generalsamlingen er det kommet frem, at der måske er flere håndtag, man kan trække i. Men jeg ved ikke, om de to storaktionærer har andre ting, de ønsker, at aktionærerne skal tage stilling til, siger Ivan Sløk, og fortsætter:

- Lige nu kan vi møde onsdag morgen i banken for at tjene nogle penge og betjene vores kunder, siger han.

Generalforsamling i Totalbanken: Storaktionærer kom i mindretal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce