Gartneriformand reddet af tvangsakkord

Danfloras ejer og direktør, Kaj Jørgensen, venter at gartneriets egenkapital kan retableres allerede i år.
Foto: nils mogensen svalebøg

Gartneriformand reddet af tvangsakkord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kaj Jørgensen kan fortsætte som ejer af Gartneriet Danflora efter en økonomisk rekonstruktion

Dansk Gartneris førstemand, Kaj Jørgensen, har reddet sin virksomhed, Gartneriet Danflora A/S i Årslev, fra konkurs.

Efter flere års katastrofal økonomi er der indgået en aftale om en tvangsakkord og foretaget en økonomisk rekonstruktion, som blandt andet indebærer, at Kaj Jørgensen og Danflora har skiftet bank.

Danflora har bortset fra et enkelt år - 2005 - været drevet med underskud de seneste fem år. Sidste år kulminerede underskuddene med en minus på 6,7 millioner kroner før skat.

Tvangsakkord og rekonstruktion er gennemført først på året efter afslutningen af regnskabet for 2007, der udviser et underskud efter skat på 5,5 millioner kroner og en egenkapital, der er negativ med knap syv millioner kroner.

Værdierne nedskrevet

Det dårlige resultat sidste år skyldes ifølge Kaj Jørgensen manglende afsætning og øgede udgifter til energi.

Driftsresultatet er desuden, påpeger han, stærkt påvirket af, at der i forbindelse med tvangsakkorden er sket en væsentlig nedskrivning af gartneriets værdi og varelager.

- Tvangsakkorden blev gennemført med over 20 kreditorer, og desuden er der fundet en ny bank, siger Kaj Jørgensen, der nu er begyndt at se fremad.

Kaj Jørgensen og hans hustru, Sonja, grundlagde gartneriet i 1989, og de går nu i gang med en trimning af hele virksomheden.

Et eksternt lejemål opsiges og produktionen koncentreres i gartneriets egne 9000 kvadratmeter væksthuse i Årslev.

Hovedproduktionen har hidtil været chysantemum, asters og julestjerne. Ændringer i sortimentet skal nu overvejes.

For 2008 budgetteres med overskud, som vil kunne retablere egenkapitalen allerede i år. Bortset fra april og maj, som knap levede op til forventningen, følges budgettet, oplyser Kaj Jørgensen.

Bliver på sine poster

Kaj Jørgensen har siden 2007 været formand for brancheorganisationen Dansk Gartneri og er tillige formand for gartneriejernes og salgsselskabernes fælles forum, Danske Prydplanter.

Krisen i Danflora har givet ham anledning til at overveje sine tillidshverv.

- Konklusionen er, at jeg beholder mine tillidsposter. Så må vi se på generalforsamlingen til næste år, om nogen ønsker jeg skal fortsætte. Jeg er valgt, og jeg løber ikke bare af pladsen, siger han.

En plaget branche

Kaj Jørgensen påpeger, at dansk gartneri i de senere år har været et plaget erhverv.

- 2004 var det værste år for branchen i 20 år og 2007 det næstdårligste. 2008 tyder foreløbig ikke på, at vi med stærkt stigende energipriser og lønninger, som er steget med syv procent, bevæger os i den rigtige retning.

- Især set i lyset af, at vi ikke har haft held at til opnå bedre salgspriser, siger gartneriformanden, der fortsat vil kæmpe for at skaffe gartnerierne bedre vilkår.

Gartneriformand reddet af tvangsakkord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce